Stefan Liv håller inte måttet

Jag är totalt ointresserad av Elitserien.

Senaste - och förmodligen enda - gången jag har sett en hel match i Elitserien var för en si sådär femton år sedan. Det var strejk/lockout i NHL och Mats Sundin gjorde ett par matcher med DIF. Då tog jag med mig min lillebror och såg en match på Globen. Endast i syfte att få se Sundin spela live.

I övrigt bryr jag mig inte. Därför kan jag inte uttala mig om Stefan Livs insatser på hemmaplan. Kanske är han en strålande målvakt där. Men i Tre Kronor hör han inte hemma.

Tre Kronor
förlorade matchen igår kväll mot Lettland. Det var en match som de borde ha vunnit. Det borde inte ens ha varit oavgjort efter tre perioder och verkligen inte gått vidare både till förlängning och straffar. Huselius som blivit benånad och gjorde comeback i landslaget syntes knappt.

Men det som irriterar mig mest är Stefan Liv. Idag höjs han till skyarna i media för sin insats. Det begriper jag inte. Han hade bara en tredjedel så många skott mot mål jämfört med Lettlands målvakt (som utan tvekan var matchens bäste lirare). Istället förklarar man förlusten med "backkrisen".

Mot ett lag som Lettland bör en målvakt hålla nollan. Stefan Liv håller inte måttet i Tre Kronor. Han är inte tillräckligt bra.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Allt hänger ju på målvakten? Det är flera "femmor" med fem utespelare i varje, så allt hänger inte på målvakten. Kanske det är som du säger, ditt intresse för elitserien kanske hänger ihop med ditt okunnande om Hockey!

2009-04-28 @ 18:26:04
Postat av: Maria

Så sant, Anonym. Så sant.

Elitserien är så mycket intressantare än NHL. Jag ska genast börja uppdatera mig i denna hysteriskt spännande liga. Jag är helt till mig av förväntan.

2009-04-28 @ 18:35:30
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0