Jag tackar kungafamiljen

Prinsessan Madeleine har inte ens hunnit att offentliggöra sin förlovning (det görs i eftermiddag klockan 16.00) förrän de kritiska och gnälliga rösterna börjar att höras.
"Vi vill inte betala".

Avundsjuka och missunnsamhet verkar vara så förankrat i den svenska folksjälen. Det är inga smickrande egenskaper. Är vi verkligen ett folk som inte kan glädjas åt andra?

Om inte annat är nog majoriteten av invånarnas glas snarare halvtomma än halvfulla. Det verkar vara ytterst svårt att se någonting från den positiva sidan.

Intäkterna från ett kungligt bröllop är enormt mycket högre än vad själva kostnaden för dem är. Det behöver man inte vara ett matematiskt geni för att kunna räkna ut.

Tyvärr tror jag inte att gnället handlar om kostnaden alls, utan endast om avundsjuka och missunnsamhet.

Tvärtom borde vi tacka kungafamiljen för att de planerar in två bröllop när Sveriges ekonomi är körd i botten. Nästa år kommer allt fokus att ligga på vårt land, det kommer att skapa bra PR, dra hit en massa turister och journalister från andra länder som ska ha någonstans att bo och äta vilket bidrar till fler arbetstillfällen och ett rejält tillskott i statskassan. Och arbetstillfällen behöver vi mer än någonsin!

2010 kommer att gå i glädjens tecken.



Läs mer om Madeleines förlovning: SVD, DN  EX

Kommentarer
Postat av: Lilla O

Pengar, pengar, pengar. Ett bröllop lär väl dra in en del pengar också?

2009-08-11 @ 10:08:44
URL: http://lillaosblogg.wordpress.com
Postat av: Maria

Massor! Bara detaljhandeln kring Victorias bröllop beräknas att dra in 2,5 MILJARDER. Det är en ansenlig summa det.

2009-08-11 @ 10:10:37
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Siden Samhet Trasa Lump

att gamle Kungen satte mej på barnhem istället för,vid kungabordet. Jag skulle bara körvla till mattan,sa han.

han grät bittra tårar när hans son dog. Det var då bara en kvar, och det var jag. Det var då han tog till ett mycket fult grepp om Sverige.

jag är idag glad att mina anarkistvänner slog ner mej i gatan, för då hade jag ett ännu starkare argument att inte inta KungaBordet. det må vara hur väldukat som helst, men den därKungliga Ärtsoppan som VasaÄtten fick, inta slipper ingen som intagit KungaBordet. den som lever längst vinner.

Gamle Kungen blev äldst, men sen blev han faktiskt sjuk i lungorna och dog.

2009-08-11 @ 11:51:40
Postat av: Mika

Jag har aldrig förstått varifrån detta patetiska kungafjäsk kommer ifrån. Men du har rätt i att det inte är en kostnadsfråga. Det är en fråga om att vissa räknas som förmer än andra.

2009-08-11 @ 22:55:52
URL: http://mikaaalto.blogspot.com
Postat av: Maria

Jag beundrar dem mer och mer för varje dag som går. Att de orkar.

Däremot tror jag inte att kungafamiljen ser som "förmer" än andra. Det är nog de avundsjuka rösterna som skulle vilja vara det själva.

2009-08-12 @ 07:07:47
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Helt klart kommer det att dra in pengar till landet, och det tycker jag vi ska vara glada för. Att folk ska klaga på allt kan jag inte förstå, kan de inte bara vara glada för de nyförlovade!

/Yvonne

2009-08-13 @ 18:56:38
URL: http://yvoeri.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0