Kan minnet bli för bra?

Jag har ett överdrivet bra minne när det gäller datum. Jag kommer ihåg födelsedagar, bröllopsdagar och datum när någonting specifikt har inträffat. Inte för att jag egentligen har någon användning av min "talang" - det är ingenting som är en tillgång på CV:t - och ibland kan det rent av vara en nackdel.

Det är när man minns sådant som man egentligen vill glömma. Mitt minne och mina sinnen är kopplade till varandra. En smak eller doft kan återkalla minnen som länge varit förträngda. Ibland är det till och med svårt att veta vad det är som framkallar det specifika minnet.

Som imorse. Jag ligger och läser ur Mari Jungstedts bok "Den dubbla tysnaden" som utspelar sig på Gotland under Bergman-veckan. Ett sällskap sitter och äter frukost och helt plötsligt minns jag en incident som hände för fem år sedan. Egentligen ett mycket fint minne av en person. Men det var en person som senare visade sig vara en annan än den han då utgav sig för att vara.

Det fina minnet av honom fick mig ju även att minnas alla de dåliga. Och de var långt fler än de bra.

Oh, how can I forget you, when there is always something there to remind me?



Läs om en kille med bra minne HÄR.

Kommentarer
Postat av: Sanna

Godmorgon:)

Vad har du för planer för dagen?

Ha en fin söndag.

2009-08-02 @ 09:35:20
URL: http://saniiee.devote.se
Postat av: Maria

Hej Sanna!



Mina planer för dagen är att strax göra iordning en stor smoothie med blåbär, sedan ska jag diska och städa, jag har tvättstugan, ta en långpromenad vill jag göra och läsa. Sedan ska jag planera kvällens middag. Är lite inspirerad att laga mat idag efter den fantastiska middag jag åt igår på Friday´s.

Ungefär så ser mina planer ut.



/Maria

2009-08-02 @ 09:39:54
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Mika

Ja, det där känner man ju igen. Mitt minne är fullt av saker som jag helst av allt velat glömma. Helst skulle jag vilja utradera dessa minnen, och drömmer ibland om en framtid där sådant kan göras på medicinsk väg. Men jag skulle aldrig göra något sådant. Då skulle jag bara gå igenom livet som en trallande, lallande lycklig tönt utan att någonsin lära mig något.

2009-08-02 @ 11:16:05
URL: http://mikaaalto.bloggsida.se
Postat av: Maria

Ja, hemska tanke om man förvandlades till en trallande, lallande lycklig tönt. När det är så mycket mer givande att vara olycklig, ensam och bitter.

2009-08-02 @ 12:10:37
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Sture Niklasson

En sak har jag väldigt lätt att komma ihåg. Det är att jag har dåligt minne.

2009-08-02 @ 13:06:55
URL: http://niklassonsture.blogg.se/
Postat av: HDR-fotografen

Jag tippar på att killen är savant. Som han som kunde rita av hela Rom efter en helikopterfärd.

2009-08-02 @ 19:14:11
URL: http://stilbild.nu/fotograf

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0