Pestokyckling med broccoli

Med tanke på att jag sover så dåligt på nätterna, kanske det inte är så konstigt att jag är väldigt seg i starten på mornarna. Imorse var jag upp vid halv sju. Tittade igenom nyheterna på nätet, drack kaffe, läste lite, gjorde en blåbärssmoothie, glodde lite på morgon-tv.

Inte förrän elva var jag klar för min "morgonpromenad" (som i själva verket blev en "mitt-på-dagen-promenad"). I en och en halv timme var jag ute och gick och det var fantastiskt skönt, trots den höga temperaturen idag. Men det fläktade så det blev inte olidligt.

Innan jag gick ut tog jag fram en matlåda i frysen. Idag blev det pestokyckling med broccoli, som jag lagade iordning i fredagskväll. Mat är om möjligt ännu godare efter en motionsrunda.
Den rätten är oerhört lättlagad, men fantasiskt god.

Här kommer receptet:

INGREDIENSER:

500 gram kycklingfilé
1 strimlad purjolök
500 ml Milda Mini Mat (7%)
ca 100 gram pesto
1 broccolibukett
salt, peppar

fullkornspasta

GÖR SÅ HÄR:

Stek kycklingfilén i små bitar i rapsolja. I med purjolöken när kycklingen känns genomstekt och fräs tillsammans en stund på ganska hög värme.
Sänk värmen och häll i grädden, peston, salt och peppar. Rör om.
Strö de råa broccolibuketterna överest, sätt på ett lock på grytan och låt den småputtra i ca tio minuter tills dess att broccolin blivit mjuk.
Servera med fullkornspasta och riven parmesanost.


Kommentarer
Postat av: Lisa ♥

Det där lät ju jättegott! Mums! Lär nog prova det en dag:)

2009-08-09 @ 13:15:42
URL: http://heartoflisa.blogg.se/
Postat av: A-K

Hej Mia, Den där maten ser mycket mumsig ut! Den måste jag testa någon dag...Ska du inte skriva en kokbok? Jag skulle defenitivt köpa en!Din mat ser både god och nyttig ut!Hoppas allt är väl med dig! Kramar/AnnaPanna

2009-08-10 @ 21:38:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0