"Avatar" - dynga för 1,7 miljarder

Bio igår - "Avatar".

Någonstans hade jag läst att den kostat kolossala summor att spela in. Jag letade lite på nätet och fann att budgeten legat på ungefär 1,7 miljarder kronor.

Det är ett hiskeligt belopp för att lägga på ren dynga. Inte ens Sam Worthingtons medverkan kunde rädda denna gigantiska kalkon som var två timmar och fyrtio minuter lång.

Ny filmteknik - yes. Men moralkakan var densamma: Den vite amerikanen är roten till allt ont. Det är ett ganska uttjatat tema vid det här laget.
Klyschorna haglade filmen igenom och jag fnittrade konstant - förmodligen åt helt fel saker.

1,7 miljarder. Rent spontant känner jag att det var att slänga pengarna i sjön. Tänk så mycket nyttigt man kunde ha gjort för den summan.
Världen är fortfarande i en djup ekonomisk kris. Företag går i konkurs. Människor blir arbetslösa. Människor svälter. Klimatförändringarna är katastrofala.
Och ändå väljer man att offra 1,7 miljarder på en skitfilm.

Om ni hade planer på att se "Avatar": Spar in pengarna för biobiljetten och skänk dem istället till välgörande ändamål. Stadsmissionen till exempel, så att de hemlösa åtminstone kan få känna av lite julstämning.


Kommentarer
Postat av: Elky

Uppenbarligen har dem gjort någonting rätt när dem har mer än tiodubblat intäkten kontra produktionskostnaden. Om recensioner som denna ogenomtänkta dynga du spyr ur dig hade varit sanningsenliga på endera punkten hade det aldrig varit möjligt. Att hänvisa till klychor är bara löjligt, nämn en stor påkostad film från modern tid som ej har någon form av dessa om du kan, en enda tack. Nej du moraltanten, sitt och fnissa vidare - skev verklighetsuppfattning har jag sett nog av. Tackar!

2011-07-29 @ 03:14:13
URL: http://elky.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0