Mediahoran - en lönsam affär

Jag brukar ha tvn på som "sällskapsljud" när jag lagar mat eller sitter framför datorn och skriver. Det blir mest som ett bakgrundssurr - man uppfattar inte alltid allting som sägs. Och när man väl gör det, önskar man ibland att man hörde fel.

På torsdag visar TV4 en intervju med en av alla de påstådda älskarinnor Tiger Woods har haft. På fullt allvar. På bästa sändningstid.

Såpan kring Tiger Woods i kvällspressen må vara ett skönt avbrott från rapporteringen av svininfluensan, men det innebär inte att folk faktiskt intresserar sig eller ens läser artiklarna. En sån här historia blir ett samtalsämne i två dagar. Sedan känns det uttjatat.

Vi har sett fenomenet förut. Inte sant? Hur älskarinnor trätt fram, fått ett antal miljoner för en "intim" intervju i tidningar och tv. Där de sitter och visar sms som mannen ifråga har skickat dem och avslöjar detaljer om hur sexet de har haft tillsammans varit.

Varför sparar man sms av det här slaget om man från början inte planerar att använda dem i detta syfte senare?

För jag betvivlar att det är kärlek inblandad i bilden. Förmodligen inte så mycket sex heller. Det handlar om pengar.
En man som bedrar sin fru är ett avskum. Men älskarinnorna delar denna jumboplacering i näringskedjan.

Vad kallar man en kvinna som utför sexuella handlingar och sedan får betalt för dem (för de får verkligen ordentligt betalt för dessa intervjuer)?

Just det.

Världens äldsta yrke är fortfarande lönsamt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0