Saffran - på svarta marknaden?

Igår kväll - precis innan stängningsdags på Maxi - gjorde jag mina sista matinköp inför julen. Det visade sig vara ett smart drag eftersom det inte är så många som tar sig dit vid halv tio - oavsett om julafton närmar sig med stormsteg eller inte. Jag behövde inte trängas, om jag säger så.
Dessutom gjorde jag en god gärning (det hör julen till, eller hur?). Såg nämligen att den majonnäs som hade utgångsdatum i början av oktober fortfarande stod på hyllorna (arma personal som har så mycket att göra att de inte har tid att kolla sådant, utan helt sonika ställer nya flaskor bakom de gamla). Igår fanns det faktiskt personal ute i butiken, så jag gick fram med flaskorna som nu var två och en halv månad för gamla till en kille som såg lite generad ut över min upptäckt (yeah, right). Min goda gärning blev alltså att se till att ingen annan konsument av misstag köpte denna majonnäs och drog på sig en ovälkommen magsjuka över julhelgen.

Framme vid kassan finns alltid vid jul en skylt där det står: "Glöm inte saffran!". Klart jag måste ha saffran, tänkte jag. Min absoluta favoritkrydda! Användningsområdena för denna krydda är oändliga.
Jag tog två paket = 1 gram.

Av nyfikenhet kollade jag sedan på kvittot och i den stunden ökade mitt blodtryck lavinartat. Jag hade betalat 54 kronor för ETT GRAM saffran.

Tro mig när jag säger att vi i framtiden kommer att få köpa denna krydda på Plattan. Det är någonting sorgligt över det faktum att saffran snart är dyrare än illegala droger.

Är det någon av mina läsare som av en händelse råkar langa saffran redan till ett bättre pris: hör av er! Vi kan säkert göra en deal. Ni får vara anonyma.


Kommentarer
Postat av: sardasht

Du det finns folk som säljer saffran för bättre pris. Kontakta mig genom min email om du är seriös...

2011-01-08 @ 12:59:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0