Leif GW Persson - en av landets härligaste personligheter

Möjligtvis kanske man kan avfärda Leif GW Persson att ligga bakom pseudonymen Lars Kepler nu, efter den totalsågning har gjorde av boken "Hypnotisören" i TV4´s Nyhetsmorgon imorse. Kanske. Eller så var det bara ett sätt att avleda uppmärksamheten från honom själv. Vem vet?

Helt klart är dock att Leif GW Persson är en av Sveriges härligaste personligheter. Han lindar inte in sin kritik i rosa bomull och hans formuleringar är vansinnigt underhållande. GW Persson har ju själv varit en av de mest omtalade kandidaterna till att ligga bakom pseudonymen, vilket enligt egen utsago retar honom lite efter att ha läst boken. Den levde helt enkelt inte upp till GW Perssons förväntningar - han trodde att den skulle vara bättre än vad den var.

Under sändningen av Nyhetsmorgon kunde man chatta med "Lars Kepler". Ytterst få frågor och svar publicerades på hemsidan. I slutet av programmet analyserade GW Persson en del av svaren. Och inget nytt under solen kom fram.

Däremot tror GW Persson att Kepler inom snar framtid kommer att avslöja sin identitet.

Själv är jag osäker på det. Dels så skulle det förmodligen bli ett rejält antiklimax att få reda på författarens riktiga identitet, dels är ju hela marknadsföringen av boken uppbyggd på mystiken kring vem som ligger bakom pseudonymen. Visserligen kanske intresset har nått sin kulmen nu när "Hypnotisören" i skrivande stund är såld till 27 utlänska förlag, vilket gör att Kepler till slut väljer att träda fram.

Ett nytt namn som dök upp i mitt huvud under förmiddagen var Sören Bondesson. Doldisen som är mest känd för att ha varit lärare i hur man skriver kriminalromaner och har haft framgångrika elever som Jens Lapidus och Åsa Larsson på sitt CV. Profilen stämmer in även på Bondesson. Men å andra sidan verkar hela författarsverige just nu vara tänkbara kandidater.

Därför hoppas jag fortfarande på Martin Melin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0