Hysterin farligare än själva influensan?

Kommer ni ihåg i våras när man först kunde läsa om svininfluensan? Hur det trissades upp i medier och man blev alldeles sjuk av bara oron över att drabbas själv och så... ingenting. Det hände liksom ingenting.
Men nu verkar ju svininfluensan tagit fart igen. I alla fall hysterin kring den.

Storbritannien har drabbats hårdast i Europa. Där ger man till och med rådet att vänta med planerade graviditeter. Har det gått så långt är det klart att man drar öronen åt sig. För det är ett väldigt drastiskt råd. Och det är självklart att de rubrikerna vi möts av varje dag skapar kollektiv panik.

Min arma mamma är helt uppe i varv på grund rädslan att få svininfluensan. Var och varannan dag frågar hon mig om jag ska vaccinera mig. Nu senast var hon oroad över att vaccinet skulle ta slut. Själva oron kring svininfluensan ger ju folk magsår.

Jag oroar mig lite över hur jag ska kunna skilja på svininfluensan och en vanlig influensa? Tänk om jag insjuknar i en "vanlig" influensa och tror att det är den fruktade svininfluensan? För tro mig att jag blir kinkig och ynklig över en vanlig liten förkylning. Det räcker med att jag blir täppt i näsan för att jag ska börja gnälla.
Det vore ju väldigt pinsamt om jag då sedan tryckte upp en t-shirt där det står "jag överlevde svininfluensan" när det inte är det jag har gjort.
Falsk marknadsföring, liksom.

Kommentarer
Postat av: Magnus

Hehe, ja man oroar sig när man får höra om det hela tiden. Fast egentligen så är det inget att oroa sig för. Hur vi än försöker undvika den så kommer döden närmare för varje dag. Man får bara hoppas på ett långt och bra liv. Man kan säga att man lever på hoppet :P



Usch vilken jobbig kommentar :S

2009-07-21 @ 10:12:00
URL: http://taffelman.blogg.se/
Postat av: Janina - Modellen som skiter i alla måsten

som jag fattat det så är det mest medierna som drar upp hysterin då risken att drabbas är vääääldigt låg om man inte är gammal, har hjärtbesvär eller astma.. men å andra sidan så är den gruppen människor alltid utsatta för högre risker. "vi andra" kan nog vara lugna då även vaccinet ger biverkningar.

2009-07-21 @ 10:24:52
URL: http://janinanaslund.blogg.se/
Postat av: Mie

Den här svininfluensan är inget annat än en "vanlig" influensa. Den som kommer varje år och då och då är den värre än annars.

Det "farliga" med den här influensan är att den har en massa följdsjukdomar som är svåra, lunginflammation t.ex.

Men visst 17 är det jobbigt att det är så hysteriskt kring den och min dotter, 15 år, är jätterädd att få den. Hon är helt enkelt rädd att dö eller att vi i familjen ska göra det. Hur får man bort sådana rädslor från en 15 årig tjej när mediedrevet går på som de gör?!

Sköt om dig

Kram Mie

2009-07-21 @ 10:49:18
URL: http://mies.webblogg.se/
Postat av: Mamma

Känner mig lite snuvig idag, tror du??????????????

Kram

2009-07-21 @ 12:37:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0