Jag förutspår en revolt från Jackson-fansen

Tro mig, snart kommer Michael Jacksons fans att slå näven i bordet och gå man ur huse för att göra revolt mot skriverierna om honom. Jag hade fått nog för länge sedan om någon jag beundrade blev omskriven på det sättet. Det ska tilläggas att jag uppskattar Jacksons musik men jag räknar mig inte som ett hängivet "fan" i samma utsträckning som jag var av till exempel David Bowie som tonåring (där kan vi tala om att vara hängiven. Åh, ljuva tonårstid.).

Efterdyningarna av Jacksons död är ingenting annat än en spektakulär medial freakshow. Det är spaltmetrar om spekulationer kring vårdnadstvisterer, dödsorsak, en möjlig norsk son, en näsa som inte existerade längre, tablettmissbruk.
Dagligen möts vi av någon artikel rörandes dessa ämnen.

Det är inte det hans fans vill läsa om. De vill minnas hans musik. De vill att han ska vila i frid.

Snart är gränsen nådd för fansen. Tro mig.

Kommentarer
Postat av: Mona

Tyvärr tror jag att du har fel, i alla fall delvis. Som jag ser det blir fansen upprörda över alla möjliga saker och skriver i dessa evinnerliga inlägg om hela historien och alla svängar den tar. Det verkar inte avta så värst mycket, för artiklar som kan kommenteras görs så fortfarande. Om fansen vill sluta älta artiklarnas innehåll kan de ju lägga locket på. MEN det kan ju också vara så att det är en viss kategori av sörjande fans som sysslar med dessa skriverier. En del verkar litet överspända, milt sagt. Andra kanske har en nyktrare syn på det hela men upplever det som negativt att det spekuleras i morbida detaljer.

Själv tycker jag att han kan få slippa undan nu. Nu har han gått från att vara en person till ett objekt. Antingen ett helgon eller raka motsatsen. Han var väl bara en människa.

2009-07-27 @ 20:56:37
Postat av: Nina

Förstår vad du syftar på, fast Jackson fansen är ganska härdade. Michael Jackson har varit medias favorit hack-kyckling i åratal.Men jag håller med om att han borde få vila i frid nu. (För att inte tala om hans arma barn som man tycker borde få sörja sin pappa ifred...)

2009-07-27 @ 21:22:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0