Jag kunde inte hålla mig - "Hypnotisören" köpt

Jag var och storhandlade på Maxi nu på kvällen (det är ett av de bästa spartipsen jag kan ge er läsare - att storhandla). Det gick undan eftersom det inte är så många som är ute och handlar en fredagkväll. Prickade av allting på listan och gick ner mot kassorna.

Närmast kassorna finns två av mina laster: böcker och glass.

Först gick jag fram och kände på "Hypnotisören". Kände tyngden av boken i handen. Inspekterade omslaget. Uppmärksammade att den endast var tio kronor dyrare där än på nätet. Lade tillbaka den. Gick och valde ut två sorter Ben & Jerry. Kunde inte släppa boken ur tankarna.

Efter att ha övervägt för och emot med mig själv i tio sekunder gick jag och hämtade ett exemplar av boken och lade i vagnen. Den var ju ändå bara tio kronor dyrare - ingen större förmögenhet.

Så nu har jag sommarens mest mytomspunna bok i min ägo. Ska bara läsa klart den boken jag håller på med nu (är fortfarande inte klar med Mons Kallentofts "Höstoffer") och sedan kan jag själv läsa, analysera och spekulera i om Lars Keplers "Hypnotisören" är värd all uppståndelse. Och framför allt ska jag studera det litterära språket och försöka lista ut vem som gömmer sig bakom pseudonymen.

Utan att ha läst en enda mening ännu är det fortfarande Martin Melin jag misstänker. Eller snarare hoppas på.

Kommentarer
Postat av: Vivvi

Jag läser din blogg ganska ofta och jag tycker att du skriver väldigt underhållande. Har för mig att du skrivit att du är arbetslös?? du kanske borde bli journalist??

2009-07-24 @ 19:29:27
URL: http://gottochenkelt.blogg.se/
Postat av: kiki

Svar: Jag och dessutom kommer en kompis, som jag inte träffat på tusen år, upp just den här helgen och nu kan jag inte vara med henne och som andra för dom har bäbisar som förmodligen skulle dö av mina baciller :(...



Håller förövrigt med föregående talare, du borde bli journalist/krönikör! Krönikör skulle vara som spiken i kistan :)

2009-07-24 @ 21:30:07
URL: http://varulven.blogg.se/
Postat av: Lotta - hyllan

Spännande med Hypnotisören! Jag har inte kommit mig för att läsa den än, men man "måste väl" på grund av hypen om inte annat. Den verkar vara bra!

2009-07-24 @ 21:56:33
URL: http://hyllan.blogg.se/
Postat av: Henrik

Intressant om Martin Melin. Kan det kanske vara? Jag har hört ett rykte om att Kepler ska avslöjas imorgon...

2009-07-24 @ 23:48:09
URL: http://bra-deckare.se
Postat av: Maria

Vivvi: Tack så mycket för dina fina ord. Det värmer i hjärtat.



Kiki: Tack till dig också för fina komplimanger. Hoppas de envisa bacillerna ger med sig snart.



Lotta: Älskar din blogg och kommer att bli en trogen läsare. Har fått så mycket bra lästips av dig att jag inte riktigt begriper vart jag ska hitta tiden att läsa allt =)



Henrik: Åh, vad jag hoppas att ryktet stämmer. Jag är så sjukt nyfiken som person så jag vill genast veta om min teori om Martin Melin stämmer.

2009-07-25 @ 08:36:32
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0