Låt bruden bestämma själv!

Nej. Den här debatten kan jag bara inte hålla mig utanför.
Fler och fler brudar väljer att ledsagas nedför altargången av sin far. Det tycker jag är en vacker tradition. Dessutom betyder det ju otur om brudgummen får se bruden innan vigseln (om man är lagd åt det vidskepliga hållet).

Detta tycker den kvinnliga kyrkoherden Yvonne Hallin är "en unken syn som är främmande för vårt sätt att tänka". Denna kvinna skapade tydligen rubriker för två år sedan då hon nekade en pappa att leda sin dotter till altaret. Hallin hänvisar till att detta är en anglosaxisk tradition som inte är jämställd.

Rent spontant känner jag en enorm glädje idag över att jag är katolik och aldrig behöver konfronteras med kvinnliga präster.

Förhoppningsvis så gifter man sig bara en gång i livet. Då borde man rimligtvis få bestämma själv hur man vill ha cermonin. De flesta som gifter sig i dag är inte ens kristna, men väljer att gifta sig i kyrkan för att det känns mer högtidligt. Jag betvivlar starkt att dessa brudar som vill ha sin pappa vid sin sida på sin bröllopsdag ens har "jämställdhet" i sina tankar. Detta val är baserat på helt andra grunder.
Men det är just hennes val. Det valet ska inte en kvinnlig präst med mindervärdeskomplex göra.

Vad blir nästa steg för feminist-prästerna? Ska man ha en gynekologisk undersökning innan cermonin för att fastställa om det är passande att bruden bär vitt?
Tro mig när jag säger att det är få som är oskuld vid bröllopet idag. Det - om något - är en gammlmodig och unken syn.

Jag har inte blivit en millimeter mer positivt inställd till kvinnliga präster efter detta uttalande av Yvonne Hallin. Tvärtom.

Kör gärna er feministdebatt om ni känner er så underkuvade mannen, men låt mig och alla andra kvinnor själva bestämma hur vi ska ha vår bröllopsdag!

Kommentarer
Postat av: Mika

Yvonne Hallin är en IDIOT.. självklart är det dom enskilda individer som det berör som ska bestämma hur dom vill ha sitt eget bröllop. Något annat är ju fullständigt främmande. Dessa jävla feminister, socialister, världsförbättrare eller vad fan dom nu vill kalla sig. I sin strävan efter att göra den här världen bättre och mer jämställd fjärmar dom sig allt mer från vad som är mänskligt och normalt. Dom lever i sin egen lilla värld och saknar verklighetsförankring.

2009-07-14 @ 16:59:39
URL: http://http:/mikaaalto.bloggsida.se
Postat av: Maria

Det är inte ofta jag kallar folk för idioter, men denna kvinnliga präst är verkligen det. Dessutom är hon en skam för det kvinnliga släktet!

2009-07-14 @ 17:29:52
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Jean

Ni tar i så att ni spricker! För att kunna kalla Hallin för idiot, är era egna argument och åsikter både ytliga och fattiga.

De flesta religiösa samfund har regler och traditioner, och jag ser inte varför Svenska kyrkan ska behöva vika sig för Sveriges monarkins nycker? Svenska kyrkan har en egen svensk tradition som verkar genotänkt,där de försökt ta ansvar för vad de förmedlar genom symboliken under en vigselakt.



Ett sätt för dem att utstråla jämställdhet mellan könen. Jag tycker att hon (Hallin) har rätt att ställa frågan och be Victoria och Daniel att tänka om, och följa den "traditionella" svenska sättet att gifta sig- än att gneomföra den (min åsikt)slisk-romantiskt amerikaniserade sättet med en unken symbolik.



I slutet förstår vi alla att Victoria gör precis som hon vill, men kanske inte just inne i svenska kyrkan. Hon får väl leta upp nån synagoga, stadshus, park eller liknande där sådant är tillåtet! Då är ändå svenska kyrkan ganska öppensinniga och överseende med mycket i jämförelse med många andra länders dominerande kyrkosamfund.



Vikctoria får gifta sig hur hon vill, och Svenska kyrkan har all rätt i världen att neka henne att vigas i deras kyrka, av deras präster om hon helt ska skita i symbolik som tydligen är viktig för dem.



Mvh

2010-04-23 @ 10:40:39
Postat av: Anonym

Sen är "De flesta som gifter sig i dag är inte ens kristna, men väljer att gifta sig i kyrkan för att det känns mer högtidligt." inget argument för att det ska vara okej- snarare visar uttalandet att du och många andra där ute har alldeles för liten respekt för den kristna religion och den svenska kyrkan!



Vit klänning är även en tradition som kommer från USA och utlandet och knappt funnits i Sverige under 100 år. I Sverige gifte kvinnan sig i den högtidligaste klädsel hon hade, oftast svart. Så vi kan ju se ett mönster här- Vit klänning(som egentligen representerar rikedom än oskuld- då kritvit tyg var både svårt och dyrt att få tag i då det kom på modet bland adeln och rika borgare som ville skryta med sin rikedom under bröllopet!).



Vanliga kvinnor får göra precis som de vill, men den svenska prinsessans bröllop är en statsangelägenhet, och det är tråkigt att ni tror att Yvonne Hallin är annat än ett språkrör med fler bakom sin rygg. Detta är alltså inte hennes påhitt. Kan inte nog mycket uttrycka att jag är glad att du ar katolik och du gärna får hålla dig utanför den svenska kyrkan med dina unkna, omoderna åsikter om kvinnliga präster och vigselceremonin. :P



Jag är för kvinnliga präster och är glad att vi har sådana. De religioner som stänger ute kvinnan från positioner att leda folk borde skämmas.

2010-04-23 @ 10:48:33
Postat av: Donte

Om det främsta som kvinnliga präster bidrar till är att öka likriktningen och minska valfriheten för människor har de inget i kyrkan att göra. Som tur är är inte alla kvinnliga präster sådana, men de som resonerar som Yvonne Hallin ska kastas ut med huvudet före.

2010-09-17 @ 13:53:35
Postat av: Kicki

......och så här lång tid efteråt vill jag bara säga:

Ni har kommenterat felaktiga uppgifter. Yvonne Hallin nekade aldrig brudparet att gifta sig så som de önskade. Hon gjorde som i alla andra fall, informerade och överlät valet på brudparet.

Hade bruden ändå önskat bli överlämnad av sin pappa hade det varit helt ok för Hallin.

Man skall inte tro på det tidningarna skriver. Journalister vill gärna ha rubriker och sådana här debatter och av den anledningen kommer inte hela sanningen fram.

2012-01-05 @ 21:17:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0