Man kan inte lyckas jämt

Jag har tillbringat större delen av dagen i köket. Har förberett en Maria-tårta till kvällen och den tar lite tid att göra. Det är marängbotten och vaniljkräm som ska kokas ihop och det blir lite pillande.
Då jag ändå höll på, så tänkte jag att jag skulle göra mig till och glädja mamma lite. Hon jobbar ju hela sommaren och jag tänkte att det skulle väl vara trevligt för henne om hon kunde få bjuda sina arbetskamrater på lite hembakat imorgon.

Blåbärskaka, tyckte jag vore passande. Så vansinnigt lätt att göra men den blir så god att det inte är klokt. Jag dubblade satsen så det skulle räcka till alla och in med en långpanna i ugnen. So far so good.
Den här blåbärskakan är som en vit kladdkaka ungefär - den ska vara lite geggig. Men när jag nyligen skulle skära upp den i små fina rutor upptäckte jag till min fasa att den var way beyond kladdig. Det blev liksom lite svårt för blåbären att ligga kvar. De rann nästan av.
Inget fel på smaken dock! Nej då, de var jättegoda men det gör lite ont i min kocksjäl att konsistensen inte blev perfekt (som den annars brukar bli - det är en sån här kaka som är omöjlig att misslyckas med).

Improvisation igen. Jag slängde in dem i frysen. Sedan får jag ge mamma noggranna instruktioner om hur hon ska servera dessa imorgon.


Kommentarer
Postat av: Netti

Jösses vad hurtig du var me allt bakande idag då...

2009-07-14 @ 15:54:04
Postat av: Maria

Haha.. Jag vet. Man får passa på att göra det rejält när lusten faller på.

2009-07-14 @ 15:57:13
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0