Slutdaltat med Litauen

Det finns en läskig ironi att Karl Marx beskrev religion som "ett opium för folket". För ingenting i historien har väl varit så fördummande för människan som den kommunistiska ideologin?

De senaste tjugo åren har det varit silkesvantarna på och ett fruktansvärt daltande med de forna öststaterna för att de ska kunna anpassa sig till västvärlden. Trots att de uppenbarligen inte alls har samma syn på mänskliga rättigheter.

Nu är det dags att byta ut silkeshandskarna mot hårdhandskarna.

När ett land - som geografiskt ligger skrämmande nära vårt eget - klubbar igenom en lag att det ska vara förbjudet att tala positivt om homosexualitet är gränsen nådd. Det är 2009 nu. Inte medeltiden.

I ett halvår framåt har Sverige ordförandeskapet i EU. Jag förväntar mig att Fredrik Reinfeldt tar ett bestämt avstånd från dessa homofobiska stater och fördömer deras lagar och brist på mänskliga rättigheter. Dessa stater är en skamfläck i Europa.

Inget mer daltande.

Kommentarer
Postat av: Mika

Jag avskyr också kommunism, men det här kan man väl inte koppla direkt till kommunismen. Om du tittar på forna östländer där man på olika sätt försöker motverka homofili, så är kyrkan och den kristna religionen en drivande faktor. Kolla bara på exempelvis Polen och Rumänien. Sverige är ju för övrigt också halv-kommunistiskt, och har varit så i flera årtionden. Och här gillar vi ju homofiler. Sverige är demokratiskt, också. Precis som USA. Men i USA har man dödsstraff och hårda tag, medan man i Sverige vill lussa för fångarna och bjuda mördare och våldtäktsmän på kakor och bullar. Man kan nog inte skylla enbart på kommunismen här.

2009-07-15 @ 10:02:19
URL: http://http:/mikaaalto.bloggsida.se
Postat av: Maria

Nej, det är nog mest okunnande och fördomar som ligger bakom förföljelsen av homosexuella ("homofiler" är ett väldigt nedsättande ord som rimmar väldigt dåligt med min ståndpunkt).

Kyrkans hat mot homosexuella förvånar mig faktiskt, med tanke på att kärleksbudet är så grundläggande i vår tro och att Jesus vid bergspredikan talade om att "vi ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade".

Sverige må vara väldigt socialistiskt på många punkter, men jag är ändå stolt över att man idag får gifta sig med den man älskar i det här landet - ovsett kön.

2009-07-15 @ 10:29:36
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0