Söndagens meny med aha-upplevelse

Jag har ju den övertygelsen (när jag är på det humöret) att vi alla har blivit satta på jorden av en anledning och att vi alla har vår individuella uppgift.

Jag tror att jag har kommit på min. Det är kock jag borde bli! Eftersom jag inte bara älskar att laga mat - utan även att skriva - kanske kombinationen av dem två är mitt kall i livet. Kokboksförfattare. Ja, där har vi det. Jag ska bli kokboksförfattare.

Personligen tycker jag att idéen är alldeles strålande. Jag är dock inte lika övertygad om att min handläggare på Arbetsförmedlingen som tyckte att jag skulle söka en tjänst i den hyperkonjunkturskänsliga flygbranschen i Arvidsjaur kommer att dela min åsikt. Inte heller den frireligiösa "jobbcoachen" på Trygghetsrådet som gav mig rådet att byta flygvärdinneuniformen mot att bli taxichaufför (jag är fortfarande sjukt nyfiken på om hon ger rådet tvärtom - att arbetslösa taxichaufförer borde söka som flygvärdinnor?).

Själv är jag dock övertygad om att detta skulle vara en lyckad karriär. Övning ger färdighet och jag har tillbringat åtskilliga timmar vid spisen. Ofta med ett lyckat resultat. Dessutom har jag ju haft förmånen att ha rest mycket i mitt arbete vilket har medfört att jag har provat mat ifrån väldigt många olika länder.

Jepp. Så får det bli. Jag har bestämt mig.

Söndagens meny såg ut så här:


Varmrätt: Rödvinsmarinerad rostbiff, ugnstekt färskpotatis, ångskokt broccoli med whiskeysås.



Efterrätt: Chokladkaka med päron och hasselnötter och lättvispad grädde.

Vad tror ni? Kan det vara en framtida karriär?


Kommentarer
Postat av: Mie

Det är klart att det kan bli en finfin karriär... Jag håller själv på att skriva en kokbok och när den är färdig lovar jag att hojta till! ;)

Maten såg riktigt god ut och nu är jag jättesugen på chokladkaka.. men nej, jag ska inte ha någon, lovar!

Ha det gott

2009-07-12 @ 21:51:17
URL: http://mies.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0