Om tv-reklam

Av princip klagar jag aldrig på reklampauserna på tv, eftersom jag anser att det forumet ska vara finasierat av reklamintäkter och inte av licenspengar.
Däremot har jag väldigt ofta åsikter om själva reklamen. Reklamfilm är ju en viktig del i marknadsföringen när man vill sälja en produkt eller vara. Därför funderar jag ofta över varför man inte lägger ner mer kvalité på det. Att jobba på en reklambyrå räknas väl fortfarande som ett högstatusyrke där konkurrensen om jobben borde vara förhållandevis hårda?

Det finns vissa produkter jag aldrig skulle köpa på grund av att reklamen för dem är fruktansvärda. Emellanåt dyker det upp reklamfilmer i rutan som gör att det kryper i hela kroppen.
Just nu visas det ofta en reklam om ett vitamintillskott som blandas ut i vatten. Jag har inte lagt produktens namn på minnet trots att reklamfilmen för den retar gallfeber på mig - eller kanske just därför namnet försvunnit ur minnet. En kvinna pratar i telefonen med en väninna som lovordar denna utblandbara dryck och rekommenderar denna till kvinnan i bild. Som står och dricker denna blandning as they speek! Va? Kan ni tänka er vilket sammanträffande?

Jag kommer aldrig att testa denna dryck. Även om de så visar sig att den förhindrar cancer.

En annan film som går frekvent i rutan är från Byggmax. En tonårsson och en pappa har gemensamt byggt ett hopptorn efter en av tonårssonens idéer. Tonårssonen och pappan visas i bild och läser märkbart från ett manus.
Killen som spelar - för jag tar för givet att han spelar - tonårssonen blir förmodligen så mobbad i plugget efter att denna reklamsnutt visats att han aldrig kommer att slutföra sina studier. Och någon framtid som skådespelare har han INTE.

Man kanske ska slå sig in i reklambranschen?

Kommentarer
Postat av: Mika

Själv gillade jag DEN HÄR reklamen. En gammal klassiker..



http://www.youtube.com/watch?v=UdU352-9MD4

2009-06-22 @ 21:59:57
URL: http://mikaaalto.bloggsida.se
Postat av: A-K

Jag säger bara... TV-shop reklamen för kroppsstrumpan hahahahhaha Det var länge sen jag såg den nu, har du sett den?

2009-06-23 @ 22:46:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0