Smutsig idrott

Någonting jag har funderat över vid flera tillfällen är då "idrottsstjärnor" (aktiva eller förbrukade) åker fast med dopingpreparat i kroppen. De har ingen aaaaaning om hur otillåtna preparat kommit i omlopp i blodet. Oftast ges ursäkten att de har fått i sig det via något kosttillskott där tillväxthormon på ett magiskt sätt blivit en tillsats som idrottspersonen varit helt omedveten om.

Jag köper inte dessa ursäkter. Sorry. För är det några som har koll på sin kropp och förändringar av den, så är det just idrottare. Att de då skulle få i sig anabola steroider utan att märka av dess effekter är lika osannolikt som att vår statsminister skulle få luggen i ögonen imorgon.

Det är skamligt att åka fast, i synnerhet i Sverige där vi har den naiva inställningen att "ingen svensk idrottsman/kvinna skulle någonsin dopa sig". Det är förmodligen ett av skälen till att ingen av dessa idrottare har stake nog att erkänna sina misstag (som troligen är helt medvetna) utan istället låtsas helt intelligentsbefriade och förvånade över vad urin- och blodprovssvaren bevisat.

Stiftelsen "Ren idrott" har det inte lätt. De kanske ska börja se sig om efter ambassadörer och verksamhetschefer ifrån andra branscher för att vara på den säkra sidan.

Något skönt rockband kanske kan föra stiftelsens talan?


Stake har de i alla fall...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0