Stjärnstatus bidrar till positiva effekter

Det finns förmodligen en hel drös med fisförnäma - lite fiiinare - författare som föraktfullt fnyser åt nutidens framgångsrika kollegor och deras sätt att marknadsföra sig själv med hemsidor, bloggar, twitter, krönikor i kvällstidningarna, medverkan i diverse tv-program.

Men är det verkligen så illa att följa nutidens trender för att nå läsare?

Knappast. Snarare tvärtom. För marknadsföringen dessa författare bedriver ökar vårt intresse omkring dem som personer och deras böcker och resulterar i mer läsande. Vilket bara är en positiv effekt.
För trots en stundande lågkonjunktur och konkurrens från andra forum som "stjäl" människors uppmärksamhet så säljs det rekordmånga böcker idag. Bokförsäljningen är inne i sin guldålder och kanske ska vi tacka dessa författare med ett knivskarpt sinne för marknadsföring för detta.

För det spelar egentligen ingen roll vad man läser - bara att man gör det. Tycke och smak när det gäller litteratur är som med allting annat - den är olika från person till person. Och bör så vara.
Att läsa mycket bidrar till ett utökat och berikande ordförråd. Jag bugar mig inför dessa författare som har gjort läsning till en trend.

Att läsa böcker är etta på innelistan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0