Ger man dem lillfingret...

Nisse försökte att knipa utmärkelsen Dagens hjälte idag med. Han är inte bara data-doktor, utan även insatt i allt det där fackliga som jag nu har att göra med och som håller på att ge mig ett nervsammanbrott. Jag är nämligen övertygad om att a-kassan försöker att snuva mig på min inkomstförsäkring. Denna teori bidrog till att Nisse skickade mig ett mail idag med en massa paragrafer i och en mailadress så jag kan skicka mail till dem om mina frågor istället för att ägna timmar i telefonkö. De fackliga organisationerna är nämligen så konservativa så de brevväxlar. Via post. Med porto på.
Dessutom promotar Nisse min blogg! Snubblande nära att bli Dagens hjälte idag med, men jag är rädd att jag ger grabben hybris om jag lovordar honom för mycket ;)

Ikväll börjar en ny säsong av Project Runway. Jag är vaccinerad mot dokusåpor, men just denna serie kan jag inte slita mig ifrån. Jag tror att det beror på att jag alltid har varit så fascinerad av människor som kan sådant som jag inte kan. De designar och syr diverse skapelser. Jag vill också kunna sy! Letade febrilt på nätet efter en sådan kurs men jag hittade ingen. Kanske är det så att man inte syr hemma längre. Eller så är det helt enkelt någonting man bör kunna. Men jag kan inte manövra en symaskin (föga överraskande med tanke på att jag gett De Tekniska Våpen ett ansikte)! Vill. Lära. Mig.
Jag blir alldeles överväldigad av inspiration när jag ser Project Runway och i min fantasi ser jag alla de fantastiska aftonklänningar jag skulle designa om jag bara visste how to. Och vilken underbart rolig grej att kunna göra. Egna kläder. Slippa dyka upp på någon tillställning i samma Dolce & Gabbana-kreation som någon annan utan bära något unikt. Kunna vikariera som syslöjdslärare. Möjligheterna blir ju enorma.


Kommentarer
Postat av: Nisse

Hej Mia!

Om nu mailadressen gör så att du verkligen får ut dina pengar så förväntar jag mig att bli hyllad igen! ;-)

Skämt åsido, jag hjälper dig så gärna. Med mina kontakter i Unionen så bör det hända saker...

2009-03-03 @ 00:13:15
URL: http://marheden.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0