Avund

När jag sa "hej då" till Mattias på Arlanda i onsdags så högg det till i mitt hjärta. Av avundsjuka.
Under flera timmar hade jag mässat om hur viktig litteraturen är, givit honom en rundtur på Pocketshop med tillhörande lästips i deras utbud och haft en lång föreläsning om hur unik, spännande och nyskapande Millenium-triologin är. Jag har haft mer entusiastiska lyssnare.

Jag tvingade honom att köpa den första boken i serien, Män som hatar kvinnor. Och gav honom löftet att den var så läsvärd att han sedan skulle ringa upp och tacka mig. Jag bedyrade att han aldrig skulle ångra sig. Till och med den trevliga kassörskan på Pocketshop intygade att han nu kunde vänta sig en unik läsupplevelse. Men ingenting kunde övertyga denna skeptiker. Jag såg inte en uns av förväntan i hans ögon.

När vi sedan skildes åt kände jag bara avundsjuka. För Mattias har hela upplevelsen med Stieg Larssons triologi framför sig. Och pojkvaskern har inte ens vett att förstå det.

Kommentarer
Postat av: Linda

Rösta på mig på veckans blogg hos

http://jjassie.blogg.se/2009/march/rostnings-inlagg-2.html#comment ! :D

2009-03-15 @ 13:32:53
URL: http://lindadoos.blogg.se/
Postat av: kiki

Hihi jag har också hela upplevelsen framför mig ;)

2009-03-15 @ 23:27:54
URL: http://varulven.blogg.se/
Postat av: Boktokig

Javist kan man önska att man hade hela triologin framför sig! aAst allra mest önskar man att han hade hunnit skriva fler böcker. Man hade ju velat veta hur han hade tänkt sig fortsättningen för hans karaktärer. Men som du säger så får man fantisera sig fortsättningen!

2009-03-16 @ 09:05:58
URL: http://boktokig.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0