Ger Earth Hour effekt?

Vi ska släcka ljuset en timme idag. I en manifestation för miljön. Det har väl ingen missat?

Mellan 20.30. och 21.30 ska vi göra detta. En lördagkväll. Då majoriteten av den svenska befolkningen sitter bänkad framför tvn. Känns inte som en större uppoffring att släcka lamporna runt omkring då.

Den stora utmaningen skulle väl ligga i om samtliga invånare stängde av själva tvn under denna timme. Det skulle ge effekt och dessutom skulle man faktiskt - som individ - få lida lite för ändamålet. För att stänga av tvn en hel timme under en lördagkväll är troligtvis helt otänkbart för genomsnittssvensken.

Denna världsomtäckande manifestation bevakas bland annat av Aftonbladet hela dagen via live-tv.Live-tv. Rent spontant känns det som att dygnet runt-sändningar kräver en hel massa energi, men vad vet jag.

Gesten är så fin och så viktig. Men jag tror dessvärre att syftet med denna dag går helt förlorad när man inte klämmer åt där det känns.

Måhända får detta positiva effekter. Detta kanske skapar en kunskap om miljön där vi förstår att vi inte bara ska spara energi under en timme idag. Utan varje dag.


Kommentarer
Postat av: Therese

Som jag har tänkt så gäller det väl ALL el? Alltså allt som slukar energi...i princip?

2009-03-28 @ 18:40:06
URL: http://familjelivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0