Antiklimax

Jag hade planerat denna söndag in i minsta detalj.

Jag skulle sova fram till klockan nio och dricka mitt morgonkaffe framför Nyhetsmorgon. Sedan skulle jag ge mig ut på en lång promenad i det underbara vädret. Äta en rejäl frukost ute på balkongen. Sitta därute i ett par timmar och få lite färg, samtidigt som jag läste några kapitel ur boken jag håller på med och dekorerade hela balkongen med svenska flaggor. Ett styrkepass på gymmet skulle jag hinna med, innan jag åkte hem och förberedde en god middag - någonting extra skulle jag tillaga idag. Lägga ner lite mer tid än vanligt på matlagningen. Till efterrätt skulle jag göra en rabarberpaj som jag sedan skulle avnjuta framför finalen i hockey-VM. Som Sverige naturligtvis skulle vinna. Och så skulle jag somna med ett leende på läpparna.

Antiklimax.

Jag vaknade halv fem imorse och kunde inte somna om. Vädret under hela dagen har varit väldigt, väldigt växlande. Ena minuten sken solen, andra minuten stod det som spön i backen. En bronsmatch känns föga upphetsande och humöret har inte alls varit på topp. Istället för ett pass på gymmet, blev det storstädning hemma. Och jag har ingen som helst lust att ställa mig vid spisen (detta är ofta ett tecken på att jag är på dåligt humör, eftersom jag vanligtvis älskar den platsen och på så sätt kastar feminismen hundra år bakåt i tiden).

Idag hade varit en perfekt dag för pizza. Tröstmat. Inte ugnsbakad lax med fullkornsris och ångskokt broccoli som nu står på menyn.

Ska överlägga med mig själv nu om menyn ska ändras.




Kommentarer
Postat av: Sophy - What U See Is What U Get.

svar: jag ser framemot den :P

2009-05-10 @ 15:51:21
URL: http://sophys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0