Filmkväll igår - do´s and don´ts

Jag hann med att se två av de filmer jag hyrde igår. Först tittade jag på "One steg behind", den engelska uppsättningen av Wallander. Den är baserad på en av de bästa böckerna av Mankell: "Steget efter". Filmen var väldigt bra den med och Kenneth Branagh är helt strålande i huvudrollen.
Den rekommenderar jag verkligen att ni ser!

Men sedan såg jag "The Oxford murders".... Jag läste den boken för kanske ett år sedan och tyckte väl att den var...ok. Varken mer eller mindre. Filmen däremot var en KATASTROF! Och detta säger jag inte för att vara lika pretentiös som filmkritiker som alltid ska säga "boken var mycket bättre än filmen".
Den var så makalöst dåligt gjord! Huvudrollen görs av Elijah Wood som var någon liten hobbit i "Gå gå gå efter ringen"-filmerna och bara hans utseende är läskigt. Jo, det är det! Sedan har de tagit in en skådis i en av rollerna (som inte har någon funktion för handlingen) som verkar dubbad. Slutligen har tjejen som Wood får ihop det med väldigt stora bröst som av någon anledning får mer tid i rutan än själva handlingen.
Det mest tragiska är att den andra huvudrollen utgörs av en av Englands största genom tiderna: John Hurt. Han briljerar i vad han än tar sig för, men de andra medverkande k a n  i n t e  a g e r a!
Se den inte! Det är 1,5 timme man aldrig får tillbaka.

Läste på nyheterna precis att Norge vann ESC och Sverige kom på 21:a plats.

Men i år kan vi knappast skylla fiaskot på att östblocket bara röstar på varandra va?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0