Sitcoms och klassiska såpor

Dokusåpor har aldrig tilltalat mig. Tvärtom kan jag vrida mig lite generat i soffan de gånger jag har sett någon. Hur okända människor (och i vissa dokusåpor: b-kändisar) gör allt möjligt för att få sina femton minuter i rampljuset. Och alla dessa intriger och pakter och skitsnack och löpsedlar.

Det finns dock en dokusåpa som jag verkligen tycker om: Project Runway. Mest kanske på grund av att den inte är svensk, så jag slipper bli bemött av spektakulära löpsedlar dagen efter en utröstning. Men också på grund av att deltagarna i programmet faktiskt gör någonting. Och de blir inte utröstade av andra deltagare utan av en jury som dömer deras kreationer.

Visst känns det lite som att dokusåporna spelat ut sin roll nu? Personligen längtar jag efter någonting annat. Eller snarare en revival.

Jag skulle vilja se en sitcom med fräna och kvicka kommentarer. I stil med Vänner, Pantertanter, Fraiser och Skål. Eller en klassisk såpa med påhittade intriger och maktkamp som Falcon Crest.

Jo, jag vet att svenska kanaler är väldigt generösa med att reprisera dessa program. Nästan till den punkten då man inte finner dem intressanta eller roliga längre.

Men hur roligt vore det inte med någonting nytt?



Kommentarer
Postat av: Sophy - What U See Is What U Get.

omväxling förnöjer =)



Svar: Ja det kanske jag borde ha =) jag kan testa =)

2009-05-10 @ 15:13:04
URL: http://sophys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0