Triggar Facebook igång svartsjukan?

En tjej som jag känner och har en benägenhet att vara sjukligt svartsjuk, vägrade att skaffa sig en Facebook-sida av den enkla anledningen till att hon trodde att det bidrog till mer otrohet. Hon hade hört om kollegor som fått små söta låtsasgåvor på sina sidor av föredetta partners och att detta i sin tur bidrog till gräl med den nya partnern som naturligtvis kunde se detta.

Själv tycker jag att Facebook - i det här sammanhanget - bara är en syndabock. Folk var väl otrogna redan innan den sajten nådde sitt genombrott?

Problemet är väl egentligen inte vad den nuvarade partner ser, utan vad den inte ser.

Små hälsningar som är publicerade på sidan till allmän beskådan är väl ganska oskyldigt? Även om jag vet att det också används i hämndsyfte.
Det är nog värre med de hälsningar som är osynliga. Via mail och sms.

Jag har haft ganska utmanande och privata mailkonversationer med killar som har flickvänner både på Facebook och vanlig mail. Men det är knappast Facebooks fel att dessa killar kommer med förslag som jag garanterar att flickvännerna inte skulle uppskatta ett dugg. Snarare skulle nog dessa konversationer om de blev avslöjade resultera i en tandläkarräkning på 40 000 kronor.

Men flirtandet över nätet kanske inte alltid är så allvarligt menat heller. Jag misstänker att en del av dessa killar bara är ute efter bekräftesle. Att de fortfarande har Det. Att de fortfarande kan. Att de fortfarande kan snärja flickor kring sitt lillfinger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0