Arga lappar

Just den här söndagen är den sista dagen på cirka två veckor som jag inte behöver ställa veckarklockan tidigt. Igår när jag somnade hade jag faktiskt sett fram emot min sovmorgon lite. Nu är jag dessvärre en morgonfågel som inte kan sova hur länge som helst, men tanken på att få vakna av mig själv istället för en irriterande signal från mobilen är ganska lockande. Det kan vara inbillning, men jag har en känsla av att morgonhumöret har en tendens att vara lite bättre om man får vakna för egen maskin. Så fungerar jag i alla fall.

En av mina grannar (har i skrivande stund inte lyckats identifiera vem) ansåg tydligen tio i åtta att resten av trapphuset sovit klart. Då började denna försöksutskrivna mentalpatient att spika och borra i väggarna. Tio i åtta en söndagmorgon!
Begreppet "sunt förnuft" har gått förbi denna vettvilling fullständigt.

Det är söndag. Det är ledig dag för majoriteten av de boende i huset. Då kanske man bör fundera lite grann när man står med en borr i högsta hugg att det kanske finns andra boende som ligger och sover vid den tidpunkten. Jag vet med mig själv att jag i alla fall hade tänkt efter både en och två gånger innan jag började att borra i väggarna på helgerna (det är extremt lyhört i dessa lägenheter dessutom: tidigare bodde det en man ovanför mig med prostataproblem. Han gick på toa väldigt ofta på nätterna och det lät som om han stod och pissade i mitt sovrum. Så väl hörs det.).

Ni förstår säkert att det inte var på det här sättet som jag ville bli väckt idag och att mitt morgonhumör därför inte är det bästa.
Men i och med att jag inte kan lokalisera vilken lägenhet oljudet kommer ifrån och därför inte kan ringa på den personen för att ge den på moppo, skrev jag lappar som jag satte på båda entrédörrarna med texten:

"Vem är mina omtänksamma grannar börjar spika och borra i väggarna tio i åtta en söndagmorgon?! Kan inte du vid tillfälle titta förbi mig och berätta hur du tänkte. Jag är nyfiken".

Jag avslutade lapparna med att skriva mitt namn, vilken våning jag bodde på samt lägenhetsnummer (huset är tre våningar, därför är vi inte så många som bor här men med tanke på intelligensnivån på den berörda grannen kanske jag borde ha ritat en karta också, så den hittar rätt).

Det var min start på morgonen. Hur var er?

Kommentarer
Postat av: Mika

"Försöksutskrivna mentalpatient".. ha ha..

2009-11-22 @ 12:23:53
URL: http://mikaaalto.blogspot.com
Postat av: Johanna

Ser fram emot att höra fortsättningen på denna story! Kom grannen och knackade på? Hur gick de? Vad sa han/hon? Vad sa du? Blev det slagsmål? Eller slutade det med att ni delade en flaska vin och nu är du kär i din granne? Hi, hi. Hoppas din söndag blev bra iallafall. Kram

2009-11-22 @ 14:25:47
URL: http://johanna-jojo.blogspot.com
Postat av: Maria

Det var tanten ovanför. Hon kom faktiskt och ringde på men påstod att hon började borra klockan nio.

Märkligt... För mig har alltid 7.50 varit tio i åtta. Men jag kan ha fel.

Jag ska gå och tokringa på hennes dörrklocka någon natt när jag kommer hem vid tre och spela lika dum i huvudet och säga:

"Men MIN klocka är tio på förmiddagen!"

2009-11-22 @ 17:42:55
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Therese

Sicken galning alltså!!Man undrar ju hur folk mår egentligen?

Kramar

Tress

2009-11-22 @ 19:45:11
Postat av: Anonym

Det heter "Vilka var mina omtänksamma grannar" eller vem är min omtänksamma granne.

Så heter det lyste om det handlöar om lampor. Men en skruv är lös.

2009-11-23 @ 13:09:38
Postat av: Maria

Åh, tack Anonym! Jag blir så glad när jag lär mig någonting nytt.

Idag har jag även lärt mig att det inte finns någonting i SAOL som rimmar på "stolpe". Men du kanske vet...?

2009-11-23 @ 17:05:53
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0