Idag förstod jag en av Guds planer

Jag fullkomligt älskar julen. Och när det gäller själva högtiden blir jag gärna lite överexalterad. Här hemma pyntas det i överflöd - det glittar och glimmar, det bakas och framför allt spelas det julmusik.
För mig får julfirandet hålla på länge - jag börjar pyntadet och firandet tidigare för varje år. Jag är helt enkelt för otålig.

Idag på eftermiddagen var jag och storhandlade. Har man inte haft julkänslor tidigare, så får man det garanterat om man går in i en stormarknad i mitten av november. Det säljs julpynt, adventsljusstakar och julgodis. Sådant kan jag liksom inte motstå. Det triggar igång mig.

Idag blev det julklappspapper. Med Disneyfigurer! Ja, det ska gärna vara överdrivet allting. När det gäller julen anammar jag amerikansk standard, då uttrycket "less is more" inte existerar (ska jag nu vara helt ärligt så är det ett uttryck jag aldrig har som riktlinje).

Det blev en julskiva också. På fullt allvar köpte jag Carolas nya julskiva på engelska. Den spelade jag sedan på hög volym när jag kom hem och packade upp varorna och sjöng med (för det måste man göra) för full hals. Jag fick verkligen ståpäls av hennes duett med Paul Potts i "O holy night" (som för övrigt är en av mina riktiga julfavoriter).

Även om det inte är så många som är medvetna om det, så firar vi ju faktiskt julen till minne av Kristi födelse (det är alltså inte för att höja landets BNP). Och när man lyssnar på julmusik får man ibland uppenbarelser.

Jag fick en idag: Jag är övertygad om att Gud gav Carola stämband för att hon skulle sjunga. Endast. Det blir nämligen inte alltid så bra när hon pratar. Men när hon sjunger är det magiskt.

Han har alltid en plan.


Kommentarer
Postat av: elin

julen är alldeles underbart mysig, jag håller med!

2009-11-14 @ 21:19:00
URL: http://elinarnehed.blogspot.com
Postat av: Mika

Ha ha... detta inlägg var riktigt kul att läsa.. du är riktigt rolig, du.. men jag antar att du är medveten om att du är lite...eeh.. speciell?

2009-11-15 @ 03:08:10
URL: http://mikaaalto.blogspot.com
Postat av: Maria

It takes a fool to remain sane ;)



2009-11-15 @ 08:09:08
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Anonym

Även jag är fullt övertygad om att Carolas stämband är Guds gåva. Jag har alla hennes skivor. Jul i Betlehem går alltid varm hela december. Förstod av ditt inlägg att nya CD:n måste inhandlas. Snart är julen här!!!

2009-11-15 @ 13:22:02
Postat av: Anonym

Enda gången jag kan lyssna på Carola, utan x antal GT i kroppen, är faktiskt när hennes julskivor spelas....

2009-11-18 @ 20:05:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0