Tidernas bästa rockalbum?

Jag har givit mig dispens att julpynta nu i helgen. Nästa helg då det är första advent är jag nämligen inte hemma, utan ska hinna med både Göteborg och Lanzarote på två dagar (det är helt sant - jag hittar inte på detta som en ursäkt för att få tjuvstarta med julpyntet idag).

Till skillnad från andra år spelar jag inte julmusik i samband med att jag dekorerar hemmet med ljusstakar och glitter. Istället lyssnar jag på "Use your illusion II" med Guns N´Roses. Jag har kommit in i någon form av GnR-koma den här veckan då jag håller på att läsa biografin om Slash.

När man tittar tillbaka i bakspegeln så lyckades dessa killar göra tre av rockhistoriens bästa album: "Appetite for destruction" samt båda "Use your illustion"-plattorna. Vilket man faktiskt blir fascinerad över att de klarade av att göra efter att ha läst Slash version av hur de levde under den här perioden. Att Slash över huvud taget kan andas utan hjälp av en respirator är imponerande.

Det finns riktiga pärlor i rockens historia, såsom dessa som är så bra att man nästan bara vill lyssna till dem vissa speciella tillfällen. Bowies "Ziggy Stardust" tillhör också denna kategori, även om jag personligen tycker att hans "Diamond dogs" är mer av ett mästerverk (med handen på hjärtat var allting han var inblandad i 1971-1980 riktigt bra). The Beatles "Sgt Pepper" som var revolutionerande på sin tid och lade grunden för hur rockmusiken sedan utvecklade sig.

Dela med er! Vilka rockalbum ger er fortfarande gåshud när ni lyssnar till dem?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0