Lennons födelsedag

Av ett sammanträffande tillkännagavs årets FredspristagareJohn Lennons födelsedag. Han hade blivit 69 år idag om han hade fått leva.
En av 1900-talets största poppoeter som var en riktig fredskämpe men ironiskt nog föll offer för fem pistolskott. Han är kompositör för både "Give peace a chance" och "Imagine" - två sånger med ett fantastiskt budskap.

Lennon var en otroligt skicklig textförfattare. När Beatles slog igenom i början på 1960-talet var han knappt torr bakom öronen men hade redan en extrem talang för att skriva både texter och musik.
När han fyllde 30 år - på hösten 1970 - var Beatles ett avslutat kapitel. Redan vid trettio års ålder hade han alltså gjort sitt bidrag till musikhistorien.
Det kom att bli fler bidrag även efter gruppens uppbrott.

1971 gjorde han den klassiska "Imagine" bland annat.

1975 tog han pappaledigt från musiken och det offentliga livet i fem år. På hösten 1980 gjorde han en bejublad comeback tillsammans med sin fru Yoko Ono med albumet "Double fantasy". När han blev mördad den 8 december samma år höll han på att jobba på ytterligare en skiva. Den släpptes sedan tre år efter hans död.

"Double fantasy" har han skrivit en sång till sin yngste son Sean (som han var hemma med i fem år). Den heter "Beautiful boy".
Det finns en textrad i den sången som är så man bör anamma:

Life is what´s happening to you
while you are busy making other plans

Han kunde uttrycka sig, den där Lennon!




Kommentarer
Postat av: Lilla O

69 år, tänk vad fräckt om han kunde få levt vidare. Kanske hade han fått fredspriset istället?!

2009-10-09 @ 15:14:57
URL: http://lillaosblogg.wordpress.com
Postat av: Maria

Ja, hade han fått fortsätta i samma anda så hade Lennon nog fått Nobelpriset. Han hade ju så mycket kvar att ge - både som person och musiker. Och han var ju aldrig rädd för att säga vad han tyckte. En mycket saknad person.

2009-10-09 @ 15:31:53
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Tress

Ja han var en fin man!

Bara det där med att han var föräldraledig med sin son i FEM år få jag gåshud av:-)



Må så gott Mia!

Kramar

Tress

2009-10-09 @ 19:24:51
Postat av: Maria

Han hade ju visserligen ekonomiska förutsättningar för det, men initativet är stålande.

Det finns en rolig anekdot från hans hemmapappadagar. Han bakade bröd (typ en limpa) som han blev så stolt över att han visade den för ALLA vänner och bekanta. Den var torr som en skorpa innan när alla hade beskådat den klart, men han var så stolt över den att han bara ville visa - inte äta.

2009-10-09 @ 19:48:00
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0