En flygvärdinnas bekännelser?

Det är redan onsdag - jag har inte hunnit uppdatera om kursen i måndags ännu. Den här veckan rinner tiden verkligen i väg.
Nåväl, jag fick ganska bra kritik på min text i måndags. Riktigt trevliga lovord till och med. Men.... (klart att det alltid kommer ett "men")...

Den texten jag fick kritik på är samma text som jag vill bearbeta och skicka in till Amelias deckartävling. Ett av omdömena jag fick var "du beskriver det vardagliga så trovärdigt".

Det omdömet fick mig att fundera lite. För att "beskriva det vardagliga trovärdigt" finns det oerhört många andra författare som också gör. Ska man få en bok uppmärksammad idag måste man verkligen sticka ut. I synnerhet om man ska skriva en deckare eftersom den marknaden är så mättad just ju. Det räcker inte längre med att beskriva vardagen trovärdigt - man måste ha någonting mer.
Visserligen har jag förlagt handlingen till en miljö som ännu inte använts i sammanhanget. Men det räcker inte heller.
Jag måste sticka ut ännu mer. Hitta någonting unikt.

Uppgiften till nästa gång är att skriva om någonting riktigt äckligt. Där tror jag att jag har min Akilleshäl. Jag älskar ju egentligen allt som har med skräck att göra, men är väldigt dålig på att skriva om det själv. Så jag har en rejäl utmaning framför mig.

Jag kanske ska ägna lite tid åt en idé jag hade för några år sedan. Att skriva om livet i luften. "En flygvärdinnas bekännelser".
Kan det vara intressant att läsa om, tro?


Kommentarer
Postat av: Johanna

OM det kan vara intressant att läsa om. Bajsar björnen i skogen? Klart det kommer bli en höjdare i dubbel bemärkelse. Brukar själv roa andra med små anekdoter från min tid i luften. Både roliga, bla om personer som velat vara med i 10-tusenmetersklubbengrejer, dråpliga händelser och sist men inte minst lite läskiga saker som faktiskt inträffar ombord. Med din långa erfarenhet får du nog ihop både en och två böcker. Go for it! Kram

2009-10-14 @ 20:07:19
URL: http://johanna-jojo.blogspot.com
Postat av: Mika

Äh.. skriv om en galen finsk skogshuggare som går lös på sin omgivning med en motorsåg.. mycket intressantare.. jag kan ge dig stoff till en blodig splatterhistoria som heter duga..

2009-10-15 @ 22:23:50
URL: http://mikaaalto.bloggsida.se
Postat av: Mika

Skriv om en galen finsk skogshuggare som går lös på sin omgivning med en motorsåg i stället. Mycket intressantare. Mer action.

2009-10-15 @ 22:29:26
URL: http://mikaaalto.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0