Givande gårdagskväll

Under tiden jag sitter och väntar på att Peter Englund ska tillkännage vem som får Nobelpriset i litteratur klockan 13.00, tänkte jag skriva om min givande gårdagskväll.

Jag var på Kulturhuset och lyssnade på ett litteratursamtal rörande kvinnlig vänskap i litteraturen samt diskussioner kring genren "chicklit" (det finns väldigt många förslag på hur detta ord ska stavas, men jag tror att jag kommer att besämma mig för denna stavning).
Denna sammankomst arrangerades av sajten bokcirklar.se och tidningen Vi läser.

Bland de medverkande var bland annat en litteraturvetare, Maria Nilson, som skrivit en hel bok om genren och fenomentet. Hon var verkligen en härlig personlighet och mycket underhållande att lyssna på.
Författarrepresentant var Mats Strandberg, vars underbara bok "Halva liv" jag läser nu. Det är alltid intressant att höra författare själva tala om sitt skrivande, och Mats kan verkligen konsten att bjuda på sig själv. Hans böcker innehåller samma värme som han själv utstrålar som person.
Inspirerande att få höra lite olika synsätt på genren och framför allt roligt. Chicklit-böcker innehåller oftast mycket humor, därför blir det många skratt i diskussionerna kring dem.

Naturligtvis hade jag med mig mitt exemplar av "Halva liv" (har ungefär hälften kvar att läsa och det är en bok som är svår att lägga ifrån sig) som jag bad Mats Strandberg att signera.
Han skrev en väldigt söt liten hälsning till mig i den. Nu kommer jag ju aldrig att vilja låna ut den till någon av mina vänner som vill läsa - de får köpa sitt eget exemplar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0