Fick "November rain" någonsin en förklaring?

Det har spelats en hel del Guns´n´Roses i det Larssonska hemmet de senaste dagarna - ibland är det riktigt trevligt att traska omkring i minnernas kvarter.

Hösten 1991 släppte gruppen två historiska dubbelalbum (det här var på den tiden man köpte CD-skivor. I affärer!). På ett av dem - "Use your illusion I" - fanns den fantastiskt vackra "November rain" med. En helt makalös komposition - över nio minuter lång.
Denna sång fick således en lika vacker video (görs det sådana fortfarande?).

Under gruppens gyllene år - som inte blev så många - gjorde de en drös välregisserade videos. De innehöll små berättelser - inte alltid så lätt att tyda (om man någosin kunde det - men en fröjd för ögat var de). Om det berodde på att de ville sprida mystik eller om det var drogerna de tog som talade, låter jag vara osagt.

Videon till "November rain" inleds med ett ståtligt bröllop mellan Axl Rose och Stephanie Seymour och slutar med att hon ligger död i en kista. Däremellan har Slash hunnit med en gitarrsolo utanför en liten kyrka i öknen.

Men hur hamnade hon i kistan?

Svaret till detta utlovades i en kommande film, men dessvärre hann Axl Rose att få ett rejält psykbryt och sparka alla andra medemmarna innan detta blev verklighet. Sedan ägnade han fjorton år till att göra en uppföljare med andra musiker som vi - utan att överdriva - kan kalla ett praktfiasko.

Fick "November rain" någonsin en förklaring? Eller var det meningen att gåtan skulle förbli olöst?


Kommentarer
Postat av: Betty

Har också funderat över det där - förövrigt den vackraste låt som någonsin gjorts - och min tolkning är att något händer med henne under bröllopsfesten när det blir sånt regnoväder. Kanske långsökt för VAD skulle kunna hända men det enda jag kommer på.. har personligen svårt att tro att dom skulle lämnat en sån story utan förklaring..

2010-05-06 @ 17:52:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0