Ska inte politiker få ha roligt?

Bara ett par få ord i "debatten": Det är ytterst sällan som jag delar åsikt med Mona Sahlin - jag har faktiskt ibland till och med lite svårt för henne - men nu måste jag faktiskt försvara henne.

Mona Sahlin åker - tillsammans med 140 andra svenska kändisar - ner till Mallorca i ett chartrat plan (ingen "privatjet") från SAS (och jag kan avslöja att det inte är något "lyxigt" plan alls) för att fira sin vän Micael Bindefelts 50-årsdag. Hon betalar resa, hotell och omkostnader själv. Med andra ord: en härlig weekendresa som vem som helst av oss skulle vilja åka på.

Detta har Sahlin idag fått massiv kritik för. Jag undrar varför? Det är förvisso kyrkoval på söndag, men svenskarna har knappast gått man ur huse tidigare för att delta i detta val. Nu helt plötsligt - bara för att en partiledare väljer att fira en väns födelsedag i ett annat land - hamnar detta kyrkoval för en gångs skull i centrum. Är inte det lite hyckleri?

Vi kanske istället ska tacka Mona Sahlin för det val hon har gjort och på så sätt bidragit till att kyrkovalet för en gångs skull blir uppmärksammat?
Hennes resa kanske innebär ett rekordstort antal röster i valet då majoriteten av svenskarna inte ens visste om att det var ett val på söndag och inte hade en tanke på att ta sig till en vallokal.

En annan fråga jag ställer mig är: Ska inte en partiledare få delta på festliga tillställningar och ha roligt? Vem vill ta jobbet då om det ska vara så?

Jag hoppas att Mona Sahlin får en alldeles förträffligt trevlig helg på Mallorca och tackar henne för att hon omedvetet gav kyrkovalet lite extra publicitet!

Läs också: Ex

Kommentarer
Postat av: bloggare på icedaniel.se

Ska medlemmar i fackförbundet kommunal och metall få har roligt. Klart de ska och få åka på fest alá bindefeg ! Mig de kan inte eller gör inte de. Det är långt ifån deras vardag. Mona festar olika än sina väljare. Hoppas också att Mona och LO-medlemmarna rösta olika i nästa val. SD verkar mer och mer blir ett troligt val för många arbetare.

2009-09-18 @ 20:57:19
URL: http://www.icedaniel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0