Arbetslös igen

Idag ska jag gå och anmäla mig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen. Det är inget besök jag ser fram emot. Jag är övertygad om att människorna som jobbar där gör sitt allra yttersta, men jag har väldigt svårt för när personer pratar med mig som om jag vore förståndsbegränsad. Eller handlingsförlamad.
Vid mitt senaste besök hos AF i höstas, innan jag fick ett jobb, satt jag mitt emot en man som letade jobbannonser åt mig på nätet. Till slut var jag tvungen att säga: "Exakt det du gör just nu, är det jag gör hemma flera timmar varje dag!".

Tyvärr är det inte bara Arbetsförmedlingen som tror att man är helt passiv och oengagerad som arbetssökande. Det är nog en generell uppfattning. Trots att jag ägnade fler antal timmar per vecka på att söka jobb än vad de gjorde som hade en heltidssysselsättning med lön.

Utsikterna att hitta ett jobb i år är bra mycket bättre än vad dem var förra året. Då var jobbläget kritiskt. I år finns det fler jobb att söka, konjunkturen är på väg att vända.
Redan på onsdag har jag en intervju för ett jobb som jag verkligen vill ha och har inte Eyjafjallajökull gjort allt för stor skada, så kommer min period som arbetssökande inte bli så lång.

Men jag tänker inte min arbetslöshet överskugga denna dag. För just idag är det på dagen två månader kvar till det kungliga bröllopet!


Kommentarer
Postat av: Therese

Jag tvivlar inte för en sekund att du gör ALLT och lite till då du söker jobb!

Hoppas att du snart får flyga igen.Och vi andra också:-)



Må gott och hoppas att du kan njuta av några värmande solstrålar.

Kramar

2010-04-19 @ 09:33:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0