Ett MYCKET klokt val av prinsessan Madeleine!

Kanske kommer inte nyheten om den brutna förlovningen mellan prinsessan Madeleine och Jonas Bergström som en direkt blixt från klar himmel, men tidpunkten för tillkännagivandet är anmärkningsvärd (AB). Det är mindre än två månader kvar till storasysters bröllop. Med handen på hjärtat hade jag trott att uppbrottet - om det skulle bli något - skulle komma efter det.
Att man "bryter" mot oskrivna etikettsregler ser jag som någonting positivt. Det visar verkligen att vi har ett modernt kungahus. Det finns ingen anledning i dag att fortsätta vara förlovad med en vänsterprasslande man.

För faktum kvarstår: Det finns över 3 MILJARDER män på jorden. Varav väldigt många behandlar sina kvinnor med kärlek och respekt.
Kanske Madeleine så småningom följer storasysters exempel och väljer en "man av folket". Äkta kärlek är bättre än en passande bakgrund (AB).

Trots att Jonas är uppvuxen i de finare kretsarna verkar det ha kommit som en fullkomlig överraskning för honom att varje steg man tar övervakas när man är tillsammans med en prinsessa. Någonstans måste pajasen ha förstått att hans affär(er) vid sidan om, skulle komma fram. Men tyvärr kan man aldrig sätta ett likhetstecken mellan en fin utbildning och sunt förnuft.

Madeleine
fick häromdagen kritik för att hon rökte på ett smygtaget fotografi. Hon ansågs som "en dålig förebild" för unga kvinnor.
Jag tycker att hon idag har besvisat motsatsen som gör det kloka valet att bryta förlovningen med en otrogen fästman. Förhoppningsvis signalerar det till unga kvinnor att det inte är någon idé att behålla en otrogen pojkvän, utan att man ska dumpa honom.

Madeleine för monarkin i tiden och jag önskar att hon snart finner sann kärlek och lycka!


Kommentarer
Postat av: Sven

Och hur kan du veta vad som är rätt val för Madeleine?

2010-04-24 @ 16:46:36
Postat av: Maria

Jo, Sven, för av erfarenhet kan jag säga att man inte har någon nytta av otrogna män. Slöseri med tid.

2010-04-24 @ 17:01:39
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Tomas

Allt talar för henne! U go Madde!! Passa på att leva lite "Sex and the city"-liv nu i NYC!!!

2010-04-24 @ 17:03:34
Postat av: Maria

Well spoken, dear!

2010-04-24 @ 17:11:11
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Lise-Lotte

Håller verkligen med dig, Maria!

Heder åt Madeleine och shame on Jonas!!!

Han var inte värd en prinsessa.

Skämmas borde också den/de han var otrogen med.

2010-04-24 @ 17:41:33
Postat av: kurre

Den han var otrogen med behöver ej skämmas. Hon var ju inte tillsammans med någon annan. Det är typisk dålig kvinnosyn att kvinnan som är med en gift/förlovad man skall skämmas. Endast den som är bunden och är otrogen bör skämmas. Hur ofta skrivs det om en otrogen kvinna att mannen som vart "otrogen" med henne bör skämmas? föråldrad kvinnosyn har vi på 2000-talet ännu. Beklagar.

2010-04-24 @ 17:58:17
Postat av: Maria

Oavsett om det pissfula norskan var singel eller ej vid tillfället ser jag ingen heder i att knulla med någon för att sedan sälja historien till en tidning. Det är världens älsta yrke i en relativt ny tappning bara. Beklagar.

2010-04-24 @ 18:23:02
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: AK

Håller med dig Maria, Skönt att "Madde" vågar visa vad hon står för! Vem vill fortsätta vara förlovad med någon som har varit otrogen? Han har skämt ut både henne och kungahuset, varför skulle hon välja att fortsätta vara förlovad med honom bara för att det skall se bra ut inför hennes systers stora dag? Jag är säker på att det finns massor med män där ute som skulle gjort vad som hellst för att få ha Jonas plats och aldrig ens tänka tanken att kunna vara otrogen...

2010-04-25 @ 12:10:25
Postat av: Anna

Jag är ledsen för hennes skull.



Killar: Lär er att inte vara otrogna.

2010-04-25 @ 12:39:38
Postat av: Anonym

Många har varit med om otroheter, kvinnor som män. Och alla vet hur ont det kan göra!! Så ALL ÄRA OCH HEDER till Madde som förutom den smärtan måste gå igenom den "offentliga" fokus som ligger över denna historian. Jonas.. whatever his name is, är totalt bortgjord för life och rätt åt honom också! Hörde att han numera var utfryst och bla, bla bla... och jag som i övrigt inte ofta önskar folk ont har bara en sak att säga: RÄTT åt dig Jonas! Folk vet verkligen inte vad dom har förrän dom är av med det!

Återigen ALL HEDER OCH ÄRA till Madeleine, som visar styrka och är en stor förebild till alla! Fantastiskt!

2010-06-10 @ 16:12:04
URL: http://monaliiza.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0