Positiva effekter av sessornas förlovningar

Igår uttryckte jag min bestörtning över det än så länge uppskjutna bröllopet mellan prinsessan Madeleine och hennes fästman Jonas (AB) på bland annat boktipset.se. Genast var det två rödstrumpor som kommenterade det med att det inte gjorde dem någonting alls för att "de var less på att deras skattepengar gick till socitetsbröllop". Precis som om kungliga bröllop är någonting vanligt förekommande i landet (och "socitetsbröllop" kan man väl knappast kalla statsangelägenheter för, eller?). Dessutom var monarkin "förelegat" (jag kan sätta mycket pengar på att dessa två missunnsamma tanter sitter som fastkedjade vid Melodifestivalen varje år - det om något faller under kategorin "förlegat").

Men ännu en gång slog det mig vilken positiv effekt prinsessornas förlovningar har på landet. Inte nog med att Sverige står i fokus för hela världens blickar och att kronprinsessans bröllop kommer att locka hit enormt många turister och journalister som ska spendera hysterisk mycket pengar här. Vi svenskar har äntligen börjat bekymra oss över vart våra skattepengar tar vägen. Det var det ingen som ifrågasatte tidigare.

Idel positiva effekter, mina vänner.


Kommentarer
Postat av: neon

Varje dag gnälls det i media över hur eftersatt vår välfärd är. "-Det finns inga pengar" måste väl vara en av de mest utslitna klyschorna i politiken. Därför sticker det i ögonen på folk att någon som redan får långt över 100miljoner varje år(ej gåvor, avkastning, sponsring etc. inräknat), ändå kräver mer pengar. (Jag bortser då från de utgifter som samhället skall stå för oavsett arrangemang, ex. polisövervakning.) Helt plötsligt finns det ingen botten på kistan utan man fullkomligt kastar ut miljoner hit och dit.



Det som du nämner som positiva effekter för sverige är ju ren bullshit. Det PR-värde som skapas är ytterst marginellt. Visst vi kommer få hit ett par tusen journalister+turister som skall äta och bo under en helg....men sen tar det också slut. Det här PR-värdet finns bara i roylaisternas ögon, och trots att de gärna vill tro annat, så är det knappast så att alla dessa helt plöstligt börjar boka in semestrar till sthlm, köper saab-bilar och ercisson-mobiler.



2miljoner personer förväntas följa bröllopet. låter mkt, men är sett till arrangemang i stort en struntsiffra. Som jämförelse kan nämnas att en fotbollsmatch i spanska ligan förra helgen följdes av 500miljoner personer. Förra året avgjorde en viss Zlatan samma typ av match. M.a.o skall man räkna på det sättet ni gör, är Zlatan bättre PR för sverige än kungahuset är.



och nej, jag är varken tant eller rödstrumpa. Jag är kille, borgare och avskyr melodifestivalen.

2010-04-14 @ 12:20:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0