You give love a bad name, Ratzinger!

När det gäller valet av ny Påve kan jag inte påverka någonting. Påvevalet sker under konklav i Sixtinska kapellet av kardinalkollegiet och ritualerna kring detta är minst sagt förlegade.
Däremot kan jag ha åsikter om valet av Påve. Den sittande Påven - Benedictus XVI - har haft sitt ämbete sedan den 19 april 2005.
På dessa fem år har han lyckats göra sig ovän med stora delar av världen och retat gallfeber på såväl andra religiösa grupper som katoliker själva.

Benedictus XVI heter egentligen Ratzinger och var inte alls den jag hade hoppats på som ny högste ledare av Katolska kyrkan. Det skar sig mellan oss redan från början eftersom hans åsikter om kristen tro, homosexualitet och människosyn i allmänhet rimmar så illa med vad jag anser att budordet "älska din nästa som dig själv" står för.

Han sätt att hantera pedofilanklagelserna av några katolska präster/biskopar ger den katolska kyrkan ett skamfilat rykte. Att sopa det obehagliga under mattan och låtsas om som det inte finns är absolut det fegaste man kan göra. Det enda rätta vore att fördöma händelserna och ställa de ansvariga till svars. Offren som utsatts för dessa hemska övergrepp förtjänar upprättelse, ursäkter och ett sjuhelvetes högt skadestånd.
Påven bör också ta ställning av den anledningen att nu framställs hela den katolska kyrkan som en pervers och sluten krets som håller förövare om ryggen. Alla katolska präster/biskopar är inte pedofiler.

Ratzinger
är född 1927 och är väl av den anledningen snart inte längre ett problem. Men frågan är hur mycket skada han hinner åstakomma innan det är dags för honom att möta sin skapare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0