Vad mer kan Magnus Hedman möjligen ha att säga?

För ett par år sedan var det en svensk personlig tränare, bosatt i USA, som under ett par veckor dejtade den minst kända skådespelerskan i "Desperate housewives" (hon har ett namn som påminner om nikotintuggummin). Det skrev han en hel bok om. Och det sensationella ligger inte just i själva bokskrivandet - för bevisligen kan man skriva böcker om precis vad som helst och vem som helst kan också göra det - utan i att ett svenskt bokförlag faktiskt gav ut den.
Den sålde nämligen inte i enorma upplagor. Det väl ingen som förväntade sig det heller eftersom varken den personlige tränaren eller skådespelerskan i fråga är kända för den stora allmänheten i Sverige. Om boken hade sålt bra hade situationen varit en annan, eftersom även bokförlag måste gå med ekonomisk vinst.

Löpsedeln som mötte mig idag berättade att nu ska även Magnus Hedman skriva en bok om sitt liv med motiveringen: "Tanken är att man ska få komma nära mig" (Ex).
Till en viss del kan jag förstå Hedman. Han behöver stålarna. Och på vilket sätt man väljer att tjäna sina pengar lägger jag ingen värdering i.
Frågan är bara om hans planerade bok - som ska "avslöja allt" - verkligen kommer att inbringa så mycket pengar. För även här tror jag inte på någon större försäljningsframgång.

Finns det verkligen mer för honom att säga? Hans privatliv har varit följetong i kvällspressen de senaste tio åren. Visst har jag förståelse för att han återigen vill "berätta sin version" om saker och ting, men vi är så mättade på rubrikerna kring honom. Vem skulle orka läsa en hel bok om eländet? Och vem har intresse av det?

Att jag dessutom betvivlar att Hedman kan formulera sig så pass bra att han kan skriva en bok är en annan historia. Där finns det hjälp att få. Men då ska en medförfattare ha en del av kakan vilket innebär att intäkterna för Hedman blir mindre.

Jag är ledsen, Magnus, men jag tror helt enkelt inte på idéen. De otaliga kvällstidningsrubrikerna genom åren har totalt sabbat det potentiella lilla intresset som skulle kunna ha funnits. En person som hugger vid första bästa tillfälle att synas i pressen blir tråkig.

Det är de hemliga som är spännande.


Kommentarer
Postat av: louis

Great, Thank you for your work!

2010-10-19 @ 12:27:43
URL: http://www.louisvuittonspeedy.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0