Jonas Bergström ger Daniel Westling upprättelse

I en artikel igår läste jag att förtroendet för det svenska kungahuset minskat. En liten människa, vars namn jag inte lade på minnet, hade en teori om att det kunde bero på att kronprinsessan Victoria valt en "man av folket" att gifta sig med (hur man nu kan "välja" den man älskar).
Jag begrep inte hans teori. Det här med att man skulle vara en lite finare och lite bättre människa bara för att man är uppvuxen i Djursholm, Lidingö, Sigtuna eller på Östermalm har jag aldrig förstått mig på. Kärleken bryr sig inte om postnummer. Och till synes vackra ytor är oftast ruttna inuti.

Idag har Jonas Bergström gett Daniel Westling upprättelse. Till skillnad från Daniel så är Jonas Bergström uppvuxen i de finare kretsarna och hade inte samma uppförsbacke att övertyga omgivningen om att han var ett passande sällskap för en prinsessa.
Prestige är viktigt i de fina salongerna. Det är en av många anledningar till att jag verkligen beundrar kronprinsessan Victoria och unnar henna all lycka: Hon stred för den mannen hon älskade och som gjorde henne lycklig.

Det är just bakgrunden och uppväxten som skiljer Daniel och Jonas åt. Daniel kommer ifrån en kärleksfull medelklassfamilj och har bevisligen båda fötterna på jorden. Jonas är en bortskämd slyngel som är van att få det han pekar på.

Jonas Bergström står inte högt i kurs hos mig idag. Jag kommer aldrig att förlåta honom för att han kastar en skugga över kronprinsessans bröllop eller att han gör lillasyster Madeleine illa.
Jag är allt annat än nöjd med hans beteende.

Den enda personen som jag ser ner på mer än Jonas är den norska flicksnärta som sålt sin historia till norska "Se och hör". Av sina vänner beskrivs hon som "flörtig".
Hon är inte flörtig. Hon är en hora. Ligger man med kända män i syftet att tjäna pengar på det så är man lyxprostituerad. Att hon själv hävdar att hon gör detta avslöjande med tanke på Madeleine är rent skitsnack. Norskan har ingen omtanke om någon annan än sig själv och sitt bankkonto.

Denna otrohetsskandal (eller "kärlekskris" som det än så länge är omnämt som i pressen) ska inte kasta en skugga över kungafamiljen, eftersom Jonas Bergström faktiskt ännu inte är medlem där.
Däremot kastar det en välförtjänt skugga över överklassen.

Är man född i Ockelbo har man i alla fall fått sunt förnuft med modersmjölken.

(AB, AB, AB)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0