Världsbokdagen!

Lilla O påminde mig om att det är Världsbokdagen idag. Och dagen till ära var jag och hämtade en bok på biblioteket som jag hade reserverat: Dan Browns "Den förlorade symbolen". Den förra boken som jag försökte att läsa av honom - "Änglar och demoner" - kom jag inte ens igenom. Jag såg filmen istället. Den var förvisso också en katastrof, men jag är lite svag för Stellan Skarsgård (och hans son Alexander - undra vad Freud skulle säga om det?).

Just nu läser jag Elly Griffiths "Janusstenen" (för övrigt rekommenderad av Lilla O). Det är en ny bekantskap för mig vilket gör läsningen lite extra spännande.

Under våren kommer det att släppas/har släppts många titlar som jag är nyfiken på. Bland annat:

1. Johan Theorin: "Blodläge"
Hans tredje bok som utspelar sig på Öland. Älskar hans sätt att skriva. Så annorlunda.

2. Patti Smith: "Just kids"
Egentligen har jag ingen relation till henne som artist - hennes musik har alltid varit lite för pretentiös för mig. Men jag är nyfiken på henne som person. Hennes memoarer har dessutom fått strålande recensioner.

3. Anna Grue: "Judaskyssen"
En dansk författarinna som jag ännu inte läst någonting av. Efter att ha läst om den här boken så är jag full av förväntningar.

4. Mons Kallentoft: "Vårlik"
Hans fjärde bok om Malin Fors. Jag gillar Kallentoft oerhört mycket. En del tycker inslagen med när de döda talar är för abstrakt, men jag köper konceptet.

5. Mari Jungstedt: "Den farliga leken"
Hennes förra bok sågade jag rejält, eftersom reseachen var dålig och det kändes som den skrivits under extrem tidspress. Därför hoppas jag på att hon tar revansch med denna.

6. Marian Keyes: "Oväntat besök på Star Street"
Min absoluta favorit i chick-littgenren! Hon är makalöst bra på att blanda humor och allvar.


Kommentarer
Postat av: Sara

Kan avslöja att Oväntat besök på Star Street inte riktigt är samma genre som Marian Keyes tidigare böcker. Lättläst och lättsmält, men annorlunda. Jag blev inte besviken, men fundersam då jag förväntat mig hennes vanliga chick-litt.

2010-04-23 @ 21:20:47
Postat av: Maria

Jag kände att hennes förra, "En charmerande man", också var väldigt annorlunda. Hon är nog på väg mot en mer "seriös" linje i sitt skrivande.

2010-04-23 @ 21:25:34
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Sara

Jo, det är sant fast den innehöll det vanliga ändå. En kvinna i kariärren, en last/olycklig händelse/samhällsproblem och hur kvinnan arbetade sig ur svårigheterna. Det var flera kvinnor inblandade förstås. Den här har ett helt annat upplägg, men nu ska jag inte avslöja mer :) Kan rekommendera att läsa hennes böcker på originalspråk, en hel del går förlorat i översättningen.

2010-04-23 @ 21:32:22
Postat av: Maria

Och ungefär 25% av den litterära upplevelsen går förlorad när man inte läser på sitt modersmål (oavsett hur bra man anser sig vara på något annat).

Svenskan är ett fantastiskt språk att läsa på!

2010-04-23 @ 21:52:56
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0