Vi blir serverade skit på bästa sändningstid

Argumentet TV4 har till att de lägger en serie som "LOST" på en sändningstid från helvetet är att "intresset kring serien svalnat". Ok, det kan jag köpa. Det är svårt att hålla intresset på topp i sex säsonger när genomsnittstittaren vill ha svar på sina frågor omgående och inte kan förstå tjusningen med att fundera och undra (en serie av det slaget kräver dessutom mer av tittaren och många ser inte på tv för att få intellektuell stimulans - det har dokusåporna bevisat).
Men en annan bidragande orsak till svalnande intresse är att kanalerna själva väljer sämre sändningstid för vissa program eller event. Det är till exempel inget sammanträffade att intresset för hockey-VM är lika med noll när turneringen visas på en liten kanal som väldigt få har tillgång till.
Väljer man då att lägga en serie på onsdagkvällar 23.10 är det självklart att tittarantalet då är betydligt färre. Samma sak gjorde nämligen TV4 för några år sedan med serien "24", vilket gjorde att den till slut hade så få tittare att den hamnade på en av deras nischkanaler som nästan ingen har.

Däremot väljer man att lägga ett program som heter någonting i stil med "Sveriges sämste bilförare" en vardagskväll på bästa möjliga sändningstid. Det är rena dyngan, för att uttrycka det milt. Det är fördummande tv när den är som allra värst och helt ärligt betvivlar jag på att det är sådana program som tittarna efterlyser. Men de tittar lik förbannat, för de allra flesta varvar ner efter jobbet framför just tvn.

Det är där som kanalerna väljer vad vi ska se. Sedan kan TV4 - och alla andra kanaler - tjata sig blå över att de visar det som är kommersiellt mest gångbart på bra sändningstid på grund av reklamintäkterna.
Jag köper det helt enkelt inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0