Det här med knäck...

För första gången i hela mitt har jag försökt att koka knäck. Det är en sådan där sak som jag känner att "hur svårt kan det egentligen vara?".

Tydligen väldigt.

Hela förmiddagen - efter mitt psykbryt på Märsta läkarmottagning - har jag ränt runt för att inhandla ingredienser till allt julgodis som jag har bestämt mig för att göra. Bland annat knäck.

Men ett smart drag jag ändå gjorde vara att börja med den "klassiska" och vänta en stund med saffransknäcken. Jag hällde i alla ingredienserna i en kastrull och började kokningen (under tiden hann jag även att göra vit ischoklad men det var en baggis i jämförelse).
När jag tyckte att knäcken hade kokat tillräckligt så gjorde jag "kulprovet" (det vill säga att man häller några droppar knäck i ett glas vatten och ser om man kan forma till en kula).
Utan att överdriva kan jag berätta att min knäck var hårdare än diamanter.

Då har den kokat för länge, va?

Eftersom jag inte har förmågan att vrida tillbaka klockan så blir nästa steg att rengöra ett stycke kastrull och börja om från början.

Blodtrycket idag är något högre än vad det vanligtvis brukar vara.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0