Fredagspanelen om hemliga drömmar och skolbetyg

Redan idag torsdag publicerar jag veckans Fredagspanel. Imorgon är det jobb. Visserligen är det planerat att jag ska komma hem redan på eftermiddagen men under rådande väderlek så vet man aldrig.
Håll till godo!

1. VAD HADE DU FÖR BETYG I SKOLAN?

Jag hade riktigt bra betyg i de ämnena som jag tyckte om i plugget såsom språk (har faktiskt betyg i fem språk!), religion, historia, musik och bild. Men jag är emot systemet som sådant och tycker att vi ska avskaffa betygen helt och finna en annan lösning istället.
När jag gick i sjuan fick man omdömen istället för betyg. Mina absoluta favoritämnen då var svenska och SO-ämnen. Vi hade samma lärare i alla dessa och jag satt varje lektion och sög in vartenda ord han sa. Han fick allting att låta så vansinnigt intressant.
I omdömet om mig - jag antar att det var ett omdöme för samtliga fem ämnen - hade han skrivit:
"Fröken Larsson är inte så bra som hon tror".
Efter det försvann mitt förtroende för lärare helt och det var också då som jag förstod att man kan ha sönder människor med ord.


2. VAD MED DITT UTSEENDE ÄR DU MEST NÖJD MED?

Ögonen som har en ganska unik grön färg samt tänderna som är jämna och vita. Jag är oerhört tacksam över de tänder som jag har välsignats med eftersom jag är så pass rädd för tandläkaren att jag aldrig hade kunnat sätta in en tandställning. Dessutom har jag varit förskonad från karies.

3. VILKA ÄR DINA SÄMSTA EGENSKAPER SOM FLICKVÄN?

Nu när jag har mognat som människa tror jag att jag skulle vara en alldeles utmärkt flickvän eftersom jag saknar svartsjukegenen. Jag tror många förhållanden mår dåligt just på grund av svartsjuka som i sin tur oftast grundar sig på dålig självkänsla.
Tidigare har jag nog haft en tendens att vara lite för omhändertagande och det kan kväva andra. Tack och lov har jag växt ifrån det behovet.

4. BERÄTTA OM EN HEMLIG DRÖM!

Mina drömmar är inte så hemliga (förutom de erotiska). Jag drömmer om att få bli mamma och att någon gång få bo i ett eget fristående hus med trädgård så jag kan odla egna rabarber och körsbär.

5. VILKET ÄR DITT VÄRSTA RESMINNE?

Den här frågan har dykt upp tidigare i Fredagspanelen, så istället för att svara på den så tänkte jag ta upp lite förhållningsregler ombord.
Detta gäller småbarnsmammor: Byt blöjor på era barn på flygplanets toaletter. Även om inte ni tycker det så är det väldigt äckligt att göra det vid sin sittplats. Det finns andra betalande resenärer som kanske inte uppskattar lukten av avföring även om ni är immuna mot den.
Släng även blöjan på toaletten. Hur är man funtad i huvudet när man lägger en använd blöja i stolsfickan?!

Är vi överens om att det blir bättring på den punkten, mammor?

Kommentarer
Postat av: Tress

Nr 1.Vilekn störd lärare som sänker en elev istället för att motivera.



Nr 2 Jag loovar att om jag flyger med Noel någongång så ska jag absolut gå in på toaletten och byta bajsiga blöjor(Skulle inte drömma om att göra det bland andra passagerare).Finns det utrymme undrar jag dock, brukar vara trångt och så på toa.Men kanske har jag missat någon bra finessigt skötbord pryl?



Nr 3. Hoppas att din dröm en dag blir verklighet! Det är du värd!

Kram på dig.

2010-12-18 @ 20:39:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0