Uppdatering från Dubai

I går satt jag utomhus och åt middag i 28 graders värme. När jag landade på Arlanda i morse var det femton grader minus.
Där kan vi tala om kontrast.

Det blev ett härligt dygn i Dubai och jag hade inte alls haft någonting emot att vara där längre. Började dagen med en fantastisk frukostbuffé, tog sedan med mig grabbarna i besättningen på en shoppingrunda och avslutade mitt besök med en helt underbar middag utomhus.


Vid ankomst i Dubai hittade jag den här ansiktsfläkten slash godisgrej som jag naturligtvis var tvungen att ha.


Min avslappningsritual efter en flygning är att dricka Cola zero med is. Hotellet hade ingen ismaskin i korridorerna - istället fick man ringa efter den.
Efter en kvart kom isen. I en gigantisk hink!
Jag behövde tre isbitar.


Shoppingcentran i Dubai är helt fantastiska men de har har även marknader där man kan handla billiga kläder, väskor, skor och annat smått och gott.
Det här stället heter Al Karama.
Där köpte jag två Guess-väskor billigt (som jag inte alls behövde egentligen), en jullöpare med texten "I believe in Santa Claus" och tunikor som är lite mer anpassade för den arabiska kulturen.


I det shoppingcentra som ligger närmast vårt hotell, Deria City Center, kan man hitta allt (förutom de muggar från Starbucks som jag ville ha - de var slut). Där finns en hel butik med Hello Kitty-saker.
Den här dörrkransen tyckte jag hade mitt namn på sig...


Gårdagens middag. Observera att vi bara var två personer.
Att äta i Dubai (kan vara) väldigt prisvärt. Denna enorma middag (som också var väldigt god) kostade oss motsvarande 114 kronor/person.


Dessvärre är inte Dubai den mest promenadvänliga staden. Men å andra sidan är det nästan gratis att åka taxi. Men från restaurangen till hotellet gick det alldeles utmärkt att ta sig till fots.


Allt i Dubai är inte hisnande vackert eller påkostat. Det finns även områden som är lite mer jordnära.



Kommentarer
Postat av: Evelina

Åh,du måste ha världens bästa jobb!

2011-01-15 @ 00:18:52
URL: http://niemals.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0