Jag minns i alla fall Lennon!

Det är 30 år sedan idag som John Lennon mördades. Istället för att minnas och hylla rockikonen och den unika människan som Lennon var, väljer SVT att visa en dokumentär om hans mördare. Public service när den är som mest tragisk.

Vi lever i en helt annan  tidsera nu än den som Lennon påverkade så mycket med sin musik och sin person. Idag ägnar kvällstidningarna spaltmetrar åt "artister" som mer påminner om produkter snarare än skapande och tänkande individer.
Det ska analyseras och spekuleras och diskuteras mycket och ingående innan "Idol"-finalen på fredag. Om ett par månader kommer vi inte ens att minnas vem det var som vann.

Även om minnesdagen av Lennons död nästan är totalt bortglömd i Sverige så är det få artister som har präglat rockhistorien så mycket som han.

Lennon blev mördad endast 40 år gammal. När han fyllde 30 år hade han redan gjort sitt bidrag till historien. Beatles hade splittrats ett halvår tidigare.
Ironiskt nog mördades han mitt i sin efterlängtade comeback. Ofta funderar jag på hur han hade utvecklats som artist om han hade fått leva.

Det var förmodligen oerhört mycket fantastisk musik som ännu inte hade blivit skapad som gick förlorad den 8 december 1980.

Kanske var det också Lennons död som var startskottet till den era som musikbranschen befinner sig i idag.

Jag saknar dig, John!


Annie Leibovitz klassiska bild på John och Yoko, tagen bara ett par timmar innan hans död.

(Ex)  (AB)

Kommentarer
Postat av: Lennon

Vila i frid John!

2010-12-08 @ 20:55:05
URL: http://www.youtube.com/watch?v=-jrOS7Lbfac

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0