Fredagstortyr

Mitt köksbord är mitt "kontor". Där har jag datorn och papper. Jag kan inte ens minnas när jag satt ned vid köksbordet senast och åt mat. Det gör jag alltid framför tvn. Och framför tvn är det alltid ett ständigt zappande. Nyligen satte jag mig i soffan med kvällens middag, zappade och hamnade framför TV4´s "Förkväll".

Mina tankar for tillbaka till när jag var på krigsmuséet i Vietnam, där de hade en tavla med "tortyrteknik". För just "tortyr" var det första ordet som kom upp för att beskriva spektaklet.

Elisabeth Höglund (var inte hon en gång i tidernas begynnelse en "seriös" journalist?) sitter och samtalar med en "hovexpert" från Svensk Damtidning. Inte lika sliskig som Johan T Lindwall, men snudd därpå. Han - som jag tror hette Daniel - berättar för Höglund att han EN gång har träffat prins Carl-Philips nya flamma. En gång. Varpå Höglund frågar:
"Du som känner henne - hur är hon?".

Är hon bara dum eller lyssnade hon inte på vad han sa? Man kan knappast säga att man känner någon - eller kan avgöra hur någon är - om man har stött på personen i fråga en gång (förmodligen har denne "hovexpert" dessutom bara sett henne på håll någonstans och räknar det som att han har träffat henne i verkligheten).

Hur som helst så kändes det som om jag bevittnade ett avsnitt av "Snillen spekulerar" - den ene programledaren verkade mer spånig än den andre. Dessutom är jag övertygad om att Yvonne Rydings röst kan få glas att spricka. Helt klart är den kvalificerad att hamna som en punkt på tavlan över tortyrteknik. Jag skulle utan att blinka ge upp militärhemligheter om jag var tvungen att lyssna på den en längre tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0