OS får mig att förlåta de ständiga stölderna

Vinter-OS uppmärksammas inte direkt i thailänsk media. Faktum är att det verkar vara svårt att lansera vintersporter där över huvud taget. I praktiken innebär detta att man inte visar en endaste sekund av pågående OS på någon kanal alls där.
Vilket självklart var något frustrerande för mig.

Efter två OS-fria dagar i Phuket åkte vi vidare igår (här blir det galet med tidsangivelser eftersom man inte en susning egentligen om det var igår eller i förrgår) till Saigon.
Det var min tredje resa dit på två månader. Och det var tredje gången som lastarna snodde min nyckelring som jag pryder mitt incheckade baggage med (jag märker ut den så för att det ska vara lättare att se den på baggagebandet).
Sur som ättika blev jag. Inte för att det är någon större kostnad. Det är principen. Ge fan i mina grejor. Den här gången blev jag av med en nyckelring som det stod "The year of love Stockholm 2010" på - ytterst irriterande.

Men jag förlät vietnameserna relativt fort. För när jag kom till hotellet upptäckte jag att de hade den amerikanska tv-kanalen ESPN. Och de visar OS minsann!
Och vad är det första jag får se? Jo, ett sammandrag av Charlotte Kallas vinst med tillhörande segerintervju på engelska. Jag kan kort konstatera att det är inte lätt med glosorna när man precis vunnit ett guld men glädjen gick det inte att ta miste på.

Nu sitter jag nyduschad efter en flygresa på tolv och en halv timme och förbereder mig för Det Stora Allvaret: nattens hockeymatch mot Tyskland.
Jag tippar på vinst: 7-0. Oavgjort om Stefan Livh står.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0