Nyårsdagenbrunch - Bananpannkakor!

Dagen till ära igår testade jag ett recept på vitchokladkladdkaka (ja, det ser inte klokt ut när man skriver samman ordet, men ännu värre är sär skriv ning arna som förekommer överallt - de ger mig utslag). Smaken på den var ok - varken mer eller mindre - men annars blev det ett stort misslyckande.
Visst, kladdig var den. Rejält i mitten - men kanterna blev torra. Måste modifiera receptet lite innan jag delar med mig av det. Vill ju inte att ni testar att baka någonting som bara är halvdant.

Däremot blev brunchen idag över förväntan. Jag gjorde Bananpannkakor. Väldigt lätta att göra (den mest oerfarne i köket kan lyckas med dem) och fantastiskt goda.
Receptet räcker till två hungriga personer:

INGREDIENSER:

2 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk socker
2 ½ dl mjölk
1 ägg
2 msk rapsolja + olja till stekning

2 skivade bananer

GÖR SÅ HÄR:

Blanda ihop alla ingredienser. Skiva bananerna. Hetta upp en stekpanna med rapsolja i. Pannkakorna ska ha en diameter på ca 7 cm. Klicka ut några stycken med bra mellanrum (ni kommer att tacka mig för detta tips). Snabba er på att strö lite skivade bananer på den sidan som inte är gräddad ännu (här går det nämligen undan - ungefär en minut på varje sida ska pannkakorna gräddas). Vänd dem sedan.
Servera med lönnsirap.

Mums!


Glups som jag är, hann jag inte att fotografera pannkakorna innan de hamnade i magen så denna bild har jag snott (eller lånat om man så vill).
Mina såg ut som de pannkakorna uppe till vänster i bild.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0