Smärtsam Gotlands-spänning

En gotlänsk flicka som håller på att erövra världen som modell. En annan som fallit offer för modeindustrins vikthets och sitter på en anorexiaklinik. En modefotograf som blir halvt ihjälslagen på ensliga halvön Furillen.

Det är upptakten till Mari Jungstedt åttonde spänningsroman - "Den farliga leken" - med gotlänske kommissarien Anders Knutas i centrum. Det bör bli den sista, för nu har idéerna tagit slut.

Inledningen av boken är överdrivet seg och den lyckas aldrig hämta sig. Moralpredikningarna duggar tätt och den är så politiskt korrekt att man stundom misstänker att den är skriven under en styrd regim. Trots att modeindustrin framställs som roten till allt ont i samhället lyckas Jungstedt ändå malplacera flyktningfrågan i periferin.

"Den farliga leken" är ungefär lika smärtsam att läsa som filmatiseringen av hennes första böcker var att se med tyska skådespelare och svensk dubbning.

Gotland är ingen stor ö. Nu är Jungstedts idéförråd tömt. Dags att gå vidare.

Betyg: 1 av 5.


Kommentarer
Postat av: solomon

" Smärtsam "

5 Men han var sargad för våra överträdelsers skull, han sargad för våra synder: Straffet för vår fred var över honom, och genom hans sår är vi helade.

6 Alla vi som får ha gått vilse, vi har vänt var och en till sin egen väg, och HERREN har lagt på honom all vår skuld.

7 Han var förtryckt och han blev skadad, men han öppnade inte sin mun: han har väckts som ett lamm till slakt, och som ett får inför dem som klipper är dum, så han upplåter inte sin mun.



2010-11-15 @ 00:02:56
URL: http://www.sannfader.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0