Kort sammanfattning av nattens Oscarsgala

Härom natten låg jag på ett hotellrum i Saigon (de har fantastiska tv-kanaler!) och såg en gammal film med Sandra Bullock, "Murder by numbers". En helt ok film faktiskt, men det som slog mig var vilken dålig skådespelare jag tyckte att hon var. Hon var rent ut sagt bedrövlig (och det gäller inte bara den här filmen - i varenda rulle jag har sett med henne har hon varit lika kass).
Jag förstår inte riktigt hypen kring henne. För ingen kan heller komma och påstå att hon får filmroller för sitt utseende, för någon skönhet är hon inte.
Den senaste veckan har hon lyckats med konststycket att som första skådespelaren i historien få både en Razzie och en Oscarsstatyett samma vecka. För samma roll. (AB)

Nej, det är inte alltid man är överrens med "The Academy" och galan i sig är ibland så politiskt korrekt att man får lust att stoppa fingrarna i halsen. Men jag är så tacksam över att "Avatar" inte fick priset som årets film (den är oerhört vacker, men fylld med så mycket klyschor att Sam Worthington med nöd och näppe kunde hålla mig kvar i biosalongen filmen ut).
Och vad roligt att vi fick inleda den internationella kvinnodagen med att få se en kvinnlig regissör - Kathryn Bigelows - få motta det priset för första gången någonsin (AB). Ur händerna av självaste Barbra Streisand dessutom!

Galornas gala. Utan tvekan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0